Femåring död i olycka på restaurang

NYHETER

En femårig pojke avled på långfredagen i en allvarlig olycka på en restaurang i Atlanta, USA. Han fastnade mellan restaurangens roterande golv och väggen intill.

– Ett litet barn inser inte hur man ska agera i sådana lägen och pojken klämdes fast, säger Warren Pickard vid polisen i Atlanta till CNN.

Foto: David Goldman/AP/TT
Westin Peachtree Plaza Hotel i Atlanta.

Den tragiska händelsen skedde på hotellet Westin Peachtree Plaza Hotel i Atlanta. Den femåriga pojken var på restaurangen tillsammans med sina föräldrar, som satt och åt vid ett bord.

– Han gick omkring, som barn gör, och på något sätt hamnade han mellan det roterande golvet och väggen, säger Pickard.

Pojken hade fastnat med huvudet i utrymmet, som var mellan tio och femton centimeter brett. Det roterande systemet stoppades automatiskt och personal och säkerhetsvakter rusade till pojkens undsättning.

Svåra skallskador

Femåringen fördes till sjukhus, svårt skadad. Trots läkarnas försök att rädda den lilla pojkens liv avled han till följd av sina svåra skallskador.

– Det var en tragisk olycka på hotellet som drabbade en liten pojke. Våra tankar och böner går till de anhöriga, skriver Westin Peachtree Plazas hotellchef i ett uttalande.

Populär restaurang

Hotellet är ett populärt turistmål och tanken med det snurrande golvet är att restauranggästerna ska få en 360-graders vy över hela staden.

– Det finns utrymmen som uppstår när det roterar. Ett litet barn inser inte hur man ska agera i sådana lägen och pojken klämdes fast, säger Warren Pickard till CNN.