Oslo

Linda, 26, hittade livlös flicka ensam i en varm barnvagn

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

NYHETER

Linda fick syn på en barnvagn med fleecefilt över – då förstod hon att något kunde vara helt fel. Hon lyfte på filten och hittade ett livlöst barn.

– Jag klandrar inte mamman, det är lätt att bli distraherad, säger hon till norska Dagbladet.

Det var på onsdagen som Linda Natailye Sukkestad, 26, hade lämnat in sin bil på en verkstad i Oslo, Norge. Medan den fixades till satte hon sig ned för att njuta av det vackra vädret – tillsammans med Nathaniel, hennes fem månader gamla son.

Då fick hon syn på en annan barnvagn. Den stod obevakad i solen med en filt över – och Linda visste direkt att hon behövde titta närmare på vad som pågick.

– Jag var tvungen att lyfta på filten. Jag hade ingen aning om vem det var som hade ansvar för barnet i vagnen, säger hon till Dagbladet.

”Överhettad och livlös”

Det var nästan 20 grader i luften. Lisa jobbar hos brand- och räddningsmyndigheten i Oslo och är utbildad sotare, så hon har extra bra koll på hur farligt det kan bli med höga temperaturer.

Hon hittade flickans mamma i närheten med ryggen vänd mot vagnen, och mobil i hand. Linda frågade om det var hennes barn. Och när de lyfte på filten upptäckte de hur illa allt kunde gått.

”Där under hittade vi flickan, överhettad och livlös. Vi ringde efter ambulans och tog ut henne ur vagnen för att kyla ner henne”, skriver hon i ett Facebookinlägg om händelsen, som fått stor spridning.

”Lätt bli distraherad”

Ambulans kom och hämtade flickan. Efteråt gick Lisa hem, och valde alltså att dela med sig av historien i sociala medier för att varna andra för riskerna. Efteråt har hon också varit i kontakt med mamman, som intygat att allt gått bra.

– Hon kontaktade mig inatt, och var väldigt tacksam för allt. Flickan har det jättebra, säger hon till tidningen Expressen.

Det är viktigt för Linda att inte lägga någon skuld på flickans mamma. Alla kan göra misstag – det viktiga är att tänka på hur farlig värme kan vara.

– Jag klandrar inte henne, det är lätt att bli distraherad, säger hon till Dagbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Oslo