Apples nya funktion ska göra vägarna säkrare

1 av 2
NYHETER

Snart kommer Apple presentera en ny funktion för Iphone som blockerar det farliga mobilanvändandet bakom ratten, skriver CNN.

Enligt National Highway Traffic Safety Administration är det åtta personer som dödas i trafiken varje dag, enbart på grund av distraktion. Den nya funktionen från Apple ska därför minska användandet av mobiltelefonen bakom ratten.

Den nya funktionen är en del av Apples nya operativsystem iOS 11 och kallas ”Stör ej under körning”. Mobiltelefonen kommer känna av att du sitter en bil med hjälp av antingen Bluetooth eller Wi-Fi och därmed inte släppa igenom notiser eller meddelanden. Skärmen kommer också gå att låsa så att föraren inte använder sig av onödiga appar under färden.

Skulle föraren få ett sms under bilfärden kommer det skickas ett automatisk meddelande tillbaka där det står att man inte kan prata för tillfället. Och för den som bara vill åka med i bilen och fortsätta att sms så är det helt okej, ingen behöver välja att använda sig av funktionen. På gott och ont.

ARTIKELN HANDLAR OM

Teknik

Apple

Iphone