Coronaviruset

Inga nyårskyssar i Sydney

Av: 

Sophie Stigfur

NYHETER

Australien skärper restriktionerna i Sydney inför nyårsfirandet. Invånarna i New South Wales uppmanas även till avhållsamhet.

– När klockan slår tolv på nyår den 31 december vet jag att det är en känslomässig stund där vi vill kramas och kyssa alla omkring oss. Jag vill be om absolut återhållsamhet, säger Gladys Berejiklian, premiärminister för New South Wales.

Uttalandet och skärpningarna kommer efter att fem nya smittofall konstaterats efter ett klusterutbrott på stranden Avalon i norra Australien, där 126 personer nu bekräftats smittade, rapporterar The Guardian.

Nyheten om de fem nya fallen har fått Australien att sänka max antal människor som får samlas utomhus från 100 personer till 50 på nyårsafton. Boende i Sydneyområdet får ha max tio gäster hemma för att fira.

Ställer in firande för vårdhjältar

Det utlovade särskilda nyårsfirandet för de 5 000 sjukvårdare som skulle få avnjuta fyrverkerierna i Sydney från stranden ställs också in.

Gladys Berejiklian säger att det innebär en för stor risk.

– Vi kommer att hitta ett annat tillfälle under året där vi kan uppmärksamma er för era insatser, säger hon i ett uttalande.

Hon uppmanar samtidigt invånarna att stanna hemma och tittar på stadens välkända sju minuter långa fyrverkeri-show på tv i stället för att ta sig ut.

– Tänk på att spridningen kan ta fart av bara av att folk sjunger, dansar, minglar eller till och med pratar högt med varandra. Vi ber alla att snälla, var förnuftiga i år, säger Berejiklian och fortsätter:

– Vi vet att det inte kommer att bli den nyårsafton som vi hoppats på. Men det är okej och vi vill att 2021 blir bättre än 2020

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronaviruset

Sydney

Australien

2020

Nyårsafton