Försvunne Deniz Arda

Officeren Deniz försvunnen – söks av hundratals militärer

Av: 

Nora Fernstedt

NYHETER

Officeren Deniz Arda, 31, skulle ut på en löprunda förra torsdagen.

Sedan dess har ingen hört av honom.

Nu söker mellan 150–300 militärer efter sin försvunna kollega i skogsområden kring Stockholm.

Deniz Arda, 31, har varit försvunnen sedan 12 november.
Deniz Arda, 31, har varit försvunnen sedan 12 november.

Det sista livstecknet från Stockholmsbon Deniz Arda, 31, var i torsdags förra veckan, den 12 november.

Då skrev han till en vän vid 17.30-tiden att han skulle ut på en längre löprunda.

Hans försvinnande har anmälts till polisen och Missing People har kopplats in.

– Vi har börjat söka i de områden där vi vet att han brukar springa, säger Therese Haugen, volontär i Missing Peoples insatsledning.

Kom inte till militärövningen

Deniz Arda har en högt uppsatt position inom den svenska militären och en chefstjänst inom Försvarsmakten.

Förra helgen skulle han ha varit på en militärövning i norra Sverige. Men den blev framflyttad på grund av dåligt väder. Därför var det inte förrän i onsdags som kollegor och anhöriga insåg att ingen hade hört av Deniz på nästan en vecka.

”Otrolig uppslutning”

Sedan dess har frivilliga sökt efter Deniz. Enligt Missing People har en hel del av Deniz kollegor inom militären engagerat sig i sökandet.

– Det har varit mellan 150–300 personer. Det är en helt otrolig uppslutning, säger Therese Haugen.

De frivilliga militärerna har också kunnat skicka loggar på hur de har förflyttat sig, så att det ska gå att smalna av det område där Deniz kan ha rört sig.

Söker i friluftsområde

Under morgondagen planeras en ny sökinsats vid ett friluftsområde i Nacka, där både volontärer från Missing People och sökhundar ska medverka.

Deniz försvinnande har väckt stor uppmärksamhet i sociala medier och många har delat Missing Peoples inlägg. Ibland välkomnar organisationen allmänheten att hjälpa till att söka efter försvunna personer. Men inte den här gången.

– Vi vill kunna planera insatsen på att bra sätt i och med de restriktioner som nu finns. Nu är uppslutningen redan så stor. Därför vill vi inte att allmänheten kommer till sambandsplatsen, säger Haugen.

”Jättemåna om tips”

– Men vi är jättemåna om att få in tips. Främst om Hellasgården och Sörmlandsleden mellan Nynäshamn och Stockholm. Men han kan ju också ha sprungit i andra områden, säger Therese.

Deniz har kort, mörkblont hår och är cirka 182 centimeter lång. Vid försvinnandet var han klädd i träningskläder, färgglada träningsskor och förmodligen en liten grå ryggsäck med orange snören.

Deniz Ardas anhöriga har godkänt att Aftonbladet berättar om försvinnandet och delar bilden på Deniz. Den som har tips eller tror att den kan ha sett Deniz ska höra av sig till polisen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Försvunne Deniz Arda

Försvunna personer

Missing People

Stockholm