Modern villa för 8,5 miljoner toppar klicktoppen i Uppsala

Den mest klickade bostaden i Uppsala förra veckan kostar mer än tre gånger så mycket som två av de andra husen på klicktoppen.

Men den är inte dyrast på listan. Den sista bostaden kostar ett par hundra tusen extra.

Eriksberg, Uppsala.
Eriksberg, Uppsala.

1. Eriksberg, Uppsala

Pris: 8 500 000 kronor. Antal klick: 6 170. Mäklare: Notar.

Den mest klickade bostaden är även den mest centrala på listan. Den byggdes 1997 och ligger några minuter från stan. Den sträcker sig över 226 kvadratmeter och rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplan finns kök, toa, arbetsrum och vardagsrum med eldstad. En trappa upp finns ett allrum, badrum med badkar, fyra sovrum, balkong och ett rum som fungerar som kombinerad hemmabio och pingisrum i dag. Ett hemmabiosystem med HD-projektor, Dolby Atmos/DTS-X med 3D-9 kanals ljud, dubbla subwoofers och ultra HD-spelare följer även med huset, för den som önskar. På tomten finns också ett garage och carport.

Danmarks-Söderby Lennartsberg, Uppsala.
Danmarks-Söderby Lennartsberg, Uppsala.

2. Danmarks-Söderby Lennartsberg, Uppsala

Pris: 2 495 000 kronor. Antal klick: 5 046. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden ligger lantligt, mellan Uppsala och Knivsta. Den är från 1950 och sträcker sig över 75 kvadratmeter, fördelat på ett och ett halvt plan. På entréplan finns ett vardagsrum, kök och badrum. En trappa upp finns ett allrum och sovrum. På tomten som är på 1 300 kvadratmeter finns även en förrådsbyggnad.

Länna, Uppsala.
Länna, Uppsala.

3. Länna, Uppsala

Pris: 2 495 000 kronor. Antal klick: 4 878. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den tredje mest klickade bostaden ligger nära Borgardalsbadet, ungefär 15 minuter öster om Uppsala. Den är från 1959 har visst moderniseringsbehov, enligt mäklaren. Den sträcker sig över 93 kvadratmeter, fördelat på ett och ett halvt plan. På tomten finns också en liten stuga.

Frövitorp, Uppsala.
Frövitorp, Uppsala.

4. Frövitorp, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 4 495. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den fjärde mest klickade bostaden, som vi hittar nära Ekoln söder om Uppsala, ligger kvar på klicktoppen från förra veckan. På tomten, som sträcker sig över hela 14,3 hektar, samsas ett enklare bostadshus med omfattande renoveringsbehov, ekonomibyggnader och en mindre gäststuga.

Sunnersta, Uppsala.
Sunnersta, Uppsala.

5. Sunnersta, Uppsala

Pris: 8 700 000 kronor. Antal klick: 4 459. Mäklare: Bjurfors.

Den sista bostaden på listan är även den yngsta. Huset som vi hittar 30 minuters bussfärd från centrala Uppsala byggdes 2013, är på 180 kvadratmeter och rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplan finns kök, matplats, toa, allrum och sällskapsrum med braskamin. En trappa upp finns tre sovrum, badrum med badkar och ytterligare två allrum.

Publisert:

LÄS VIDARE