Därför exploderar trenden med digitala konstverk

PODD ”Techmiljardärer älskar sånt här”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

NFT. Ja, du kanske har hört eller läst om det de senaste veckorna. NFT är förkortningen på internets läppar just nu. Men vad är det egentligen?

Jo, NFT står för ”non-fungible tokens”. Man kan jämföra det med kryptovalutor som till exempel bitcoin. För de existerar inte i den fysiska världen, bara på internet och digitalt. Fenomenet har funnits i några år men det är först nu som det fullkomligt har exploderat.

Konstnären Beeple sålde ett verk via det välkända auktionshuset Christies för hisnande 69 miljoner dollar, motsvarande en halv miljard kronor.

Varför har det här exploderat nu och vad är det egentligen? Varför är det här techmiljadärernas nya favorithobby? Finns det en framtid för den här typen av konst? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Martin Aagård, kulturjournalist på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE