Viaplay

Spelade in Tiktok – fångade ljudet av ett mord

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Skotten som hörs på filmen är ljudet av ett mord.

I torsdagens ”Efterlyst” på TV3 och Viaplay visas Tiktok-filmen den unga kvinnan spelade in samtidigt som skotten smattrar i bakgrunden.

– Vi behöver hjälp, allt som har med det här mordet att göra är vi intresserade av, säger utredare Mats Jonsson till ”Efterlyst”.

Den 7 december förra året sköts en man i 35-årsåldern till döds i Korsta i Sundsvall. Enligt polisen rör det sig om en isolerad händelse kopplad till den kriminella miljön.

Mannen hade den aktuella kvällen träffat en vän på Willys i Skönsberg. Tillsammans hade de begett sig mot Korsta-Ortviken där 35-åringen hade bestämt träff med en person.

Mannen hade en kriminell bakgrund och polisen misstänker att han skulle göra upp någon typ av affär, eventuellt om narkotika. Det hela slutade med att han blev skjuten med flera skott.

Fångade ljudet av skotten på Tiktok

Många hörde skotten, däribland en flicka som spelade in en Tiktok-video med mobilen.

Ambulans kom snabbt till platsen och i ett SOS-larmsamtal hör man en person vittna om att det är massor av blod på platsen. Mannen förklaras död kort därefter.

Dagen efter dödsskjutningen greps och anhölls en person misstänkt för mordet. Han släpptes dock sedan misstankarna mot honom kraftigt försvagats. Senare greps en annan man som sitter häktad misstänkt på sannolika skäl för mordet. Nu söker polisen efter ytterligare tre personer som varit på platsen.

– Det är tre personer som är likadant klädda, de har mörka långa parkas eller dunjackor och mörka byxor, säger utredaren Mats Jonsson, i TV3:s program Efterlyst.

”Pratar svenska med lite brytning”

En privatperson har fotograferat gärningsmännens flykt längs Medborgargatan och ner mot Moreliusgatan.

– Enligt vittnesuppgifter är männen i 20-årsåldern och pratar svenska med lite brytning, säger Mats Jonsson i programmet.

Polisen vill ha in tips

Polisen säger i ”Efterlyst” att de har hållit 100-tals förhör, men att det fortfarande återstår flera frågetecken.

– Det har skett på en lekplats en vardagskväll inne på Drakstadens förskola. Barn brukar leka där, det visar på en likgiltighet och en hänsynslöshet.

Nu söker polisen alla uppgifter som kan tänkas finnas om mordet, både före och efter skottlossningen.

– Vi behöver hjälp, allt som har med det här mordet att göra är vi intresserade av, säger polisen i ”Efterlyst”.

Efterlyst sänds klockan 20.00 i TV3 och på Viaplay på torsdagskvällar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Viaplay

Brott

Mord

TV3