Robert Long, 21, mördade åtta – beskrivs som dubbelnatur

Robert Long, 21, misstänks för massagesalongsmorden i Atlanta.

Polisen uppger att hans dokumenterade sexmissbruk utreds som motiv – samtidigt tecknar vänner bilden av en kluven ung man som också var djupt religiös.

Atlantas borgmästare befarar att Robert Long hade mördat fler personer om han inte stoppats av sina föräldrar.

Natten mot onsdag, svensk tid, inträffade tre skjutningar i anslutning till asiatiska massagesalonger i Atlanta, Georgia. Sju kvinnor och en man mördades under loppet av några timmar.

Robert Long, 21, greps senare under natten på väg söderut mot Florida. Under onsdagen uppger Atlantas borgmästare Keisha Lance Bottoms att Longs mordturné sannolikt inte stannat där – om det inte hade varit för hans föräldrar.

Robert Long, 21, fångad på övervakningsfilm utanför en av massagesalongerna.
Robert Long, 21, fångad på övervakningsfilm utanför en av massagesalongerna.

21-åringens bil fångades på en övervakningskamera vid minst en av salongerna och efterlystes av polisen, bland annat via sociala medier. Där uppmärksammades bilen av Robert Longs föräldrar som slog larm till polisen och bad dem spåra honom via en app i hans mobil, uppger polischefen Jay Baker i Cherookee county.

– Det här hade kunnat sluta ännu värre, säger borgmästare Bottoms.

Misstänkt motiv: Sexmissbruk

Enligt polischefen ska den misstänkte ha erkänt och sagt att han var på väg till Florida för att utföra fler attacker mot massagesalonger.

Polisen uppger att motivet bakom morden inte ska vara rasistiskt. I stället fokuserar utredarna på Robert Longs tidigare sexmissbruk.

– Han kan ha besökt de här ställena tidigare, säger sheriff Frank Reynolds i Cherokee county enligt CNN.

Enligt Jay Baker har Robert Long sagt till polisen att han såg salongerna som ”en frestelse han ville eliminera”.

”Ville hjälpa andra”

Två källor med insyn i utredningen har Robert Long dessutom sagt att han från början hade tankar på självmord, men i stället bestämde sig för att ”hjälpa andra sexmissbrukare” genom att välja ut salongerna som måltavlor.

En källa uppger för tv-bolaget att 21-åringen så sent som natten före mordet sparkades ut av sina föräldrar på grund av sitt sexmissbruk. Han ska bland annat att konsumerat stora mängder porr online.

Samtidigt tecknar bekanta en bild av Robert Long som dubbelnatur. Å ena sidan sexmissbrukare, men också djupt religiös. Han skämdes, uppger Tyler Bayless som varit på samma behandlingshem som mördaren:

– Det var en absolut tortyr för honom. Han brukade ofta skriva om hur han tolkade bibeln men var upprörd över sitt sexberoende.

Taylor Bayless säger till CNN att Robert Long flera gånger berättat att han ”fått återfall” och besökt massagesalonger för att ha sex.

Longs föräldrar såg bilderna på sociala medier och larmade polisen.
Longs föräldrar såg bilderna på sociala medier och larmade polisen.
21-åringen har sagt att han var på väg till Florida för att utföra fler attacker.
21-åringen har sagt att han var på väg till Florida för att utföra fler attacker.
Utanför en av massagesalongerna.
Utanför en av massagesalongerna.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN