1,6 miljoner har samlats in till polisens familj

Uppdaterad 2021-07-04 | Publicerad 2021-07-03

Över en och en halv miljon kronor har samlats in till polismannen som sköts till döds i Biskopsgården på onsdagskvällen.

– Hela svenska folket är i stor sorg och tankarna är hos de närmast anhöriga, skriver Blåljus I Samverkan som står för insamlingen.

En insamling har startats till förmån för familjen till polisen som sköts till döds. Det är flera olika organisationer som har gått ihop, bland annat: R.A.P.S, Räddningstjänst, ambulans, polis och SOS, och Thin Blue Line Sweden.

Insamlingen startade på fredagen och på några timmar hade de samlat in över 300 000 kronor. På bara ett dygn har summan flerdubblats, och är i skrivande stund uppe i 1,6 miljoner. Och pengarna fortsätter att komma in.

Tidigare har flera enskilda organisationer samlat in pengar. Men nu ville de gå ihop.

– Idén kom från samtliga organisationer, det föll sig naturligt att gå ihop. Alla känner att det här är en av de viktigaste aktionerna som vi har gjort i modern tid, säger Patrik Nordgren, administratör för R.A.P.S.

Patrik Nordgren är en av de som startat insamlingen.

Många vill visa sitt stöd

Många hör av sig till organisationerna för att hedra polisen och hans kollegor.

– Pengar är en sak, men det gör inte situationen ogjord. Och jag vet att alla inte kan skänka en slant, men personer har ändå visat sitt stöd. Det kommer handhjärtan, kommentarer och meddelanden från personer som både tar avstånd och står upp mot att sånt här inte ska förekomma.
Pengarna kommer att gå till att hjälpa den skjutne polisens familj i sorgearbete och livspusslet.