Hårda kritiken mot vaccinturismen

Publicerad 2021-06-16

PODD Vaccinsamordnaren: Försvårar arbetet avsevärt

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Gotland, Halland och Dalarna är några regioner som med fasa upptäckt det nya fenomenet vaccinturism. Vaccinturister är personer som vill ta sprutan mot covid-19 på en annan plats än där de bor.

Det här är ett gissel för regionerna eftersom vaccinen fördelas beroende på befolkning. När människor vill vaccinera sig på väg till sommarstugan blir det problem med leveranserna. I värsta fall kan det bli så att det inte räcker för de som bor i regionen lyder varningen.

Men varför kan inte det här förbjudas om det orsakar problem? Hur kommer det att gå i sommar och hur ser planen ut för att klara vaccineringen?

I det här avsnittet gör vi ett nedslag i Dalarna, en region som redan upptäckt att personer utifrån bokat vaccintider.

Gäst: Olof Ehrs, vaccinsamordnare Region Dalarna.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren och Amanda Hemberg Lind.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


LÄS VIDARE