Knivsta

Storbrand i restaurang – polisen misstänker brott

Av: 

Johan Edgar

Linus Lindgren

NYHETER

En restaurang i Uppsala började under natten brinna.

Två adresser i närheten har utrymts av polisen som nu utreder mordbrand.

– Vi ser inga naturliga orsaker till branden. Det var ett väldigt snabbt brandförlopp, säger Ivan Åslund, vid polisens regionledningscentral.

En brand bröt ut vid 02-tiden i natt i en restaurang i Knivsta söder om Uppsala. Branden blev explosionsartad och brandkåren kommer låta byggnaden brinna ner till grunden.

– Vi är kvar och bevakar så att branden inte sprider sig till intilliggande bostadshus, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl vid räddningstjänsten strax efter klockan 04.

Man är på plats med fyra brandstationer och totalt ett tiotal enheter.

Räddningstjänsten kunde vid 05.45 meddela att branden har minskat i intensitet men att de fortfarande arbetar för att begränsa spridningsrisken.

– Spridningsrisken har minskat, men det finns fortfarande en risk. Vi har en prognos om att vi kommer vara där till klockan 9.00, säger Tommy Wållberg.

Polisen meddelar strax efter 05.00 att de har spärrat av området runt branden och att de har evakuerat boende på två närliggande adresser.

– Vi har evakuerat några lägenheter i två grannhus. De ska kunna återvända hem igen om inte läget drastiskt förrändras, säger Ivan Åslund, RLC-befäl vid region Mitt.

Han säger också att polisens tekniker kommer utreda detta som mordbrand.

– Vi ser inga naturliga orsaker till branden. Det var ett väldigt snabbt brandförlopp. Våra tekniker kommer utreda detta när branden har slocknat, säger han.

Enligt Björn Jacobsen, som bor i närheten, var brandförloppet våldsamt.

– Min fru vaknade av att nåt small till så att rutorna skallrade, säger han.

Ingen ska ha skadats i branden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Knivsta

ÄMNEN I ARTIKELN

Knivsta

Uppsala

Bränder