Niklas hittade tusentals ägg som dumpats i skogen

Plötsligt låg något nytt på den ensliga landsvägen utanför Eskilstuna som Niklas Lindqvist varje dag åker till jobbet på.

Under natten till fredagen hade någon dumpat tusentals ägg där.

– Vad jag tycker om de som gjorde det? Idioter, rent ut sagt, säger Niklas.

Niklas Lindqvist, 42, bor ett hundratal meter från platsen äggen dumpats på. Varje dag åker han samma väg till och från jobbet.

– Det är en gammal väg, mitt ute på landet. Det är bara såna som bor i området som brukar åka där, säger han.

När det på fredagsmorgonen låg kartonger längs vägen i det lilla samhället Slytabacken utanför Eskilstuna trodde Niklas att det var skräp från skogsavverkningen i området, kartonger som det kanske legat tallar och granar i tidigare.

– Men när jag åkte hem på eftermiddagen stannade jag till och såg att det var ägg.

I en lokal Facebookgrupp hade någon i ett annat lantsamhälle strax utanför Eskilstuna, Ärla, gjort samma upptäckt. Tusentals ägg, dumpade i naturen. Tillsammans har invånarna försökt luska ut vad det är som ligger bakom dumpningen.

Omelett till hela bygden

– Det känns verkligen konstigt, det verkar vara samma personer som dumpat i Ärla också, säger Niklas.

Enligt kartongerna kommer äggen från spanska burhöns och har passerat sitt bäst-före-datum. Att ta till vara på äggen var inte aktuellt för Niklas, som dessutom har egna höns som fyller familjens äggbehov.

– Vi skämtade om att plocka några ägg och göra en enorm omelett till hela bygden, men nej, det där vågar man inte äta. Vi vet ju inte vad som kan finnas i äggen. Dessutom har de flesta gått sönder och rinner ut i bäcken.

Äggdumpningen har anmälts som miljöbrott och kommunens miljökontor har informerats, men hann inte komma med någon åtgärdsplan förrän helgen tog vid. Därför har äggen legat kvar, i kartonger som blivit allt mer förstörda av regnet.

– Vad jag tycker om de som har dumpat dem? Idioter, rent ut sagt, säger Niklas.

Niklas hittade tusentals ägg som dumpats i skogen.
Niklas hittade tusentals ägg som dumpats i skogen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln