”Fem år till svensk rymdturism”

DAILY Sveriges svar i kapplöpningen

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Drömmen om rymden är sann, i alla fall för de rika. Det är inte längre stater som tävlar mot varandra om framsteg i rymden. Det är miljardärer och deras företag som står för den nya rymdkapplöpningen.

De senaste två veckorna har amerikanen Jeff Bezos och britten Richard Branson skjutas ut i rymden. Där de har har avnjutit ett par minuters tyngdlöshet och en plats i historieböckerna.

Här i Sverige är det Spaceport Sweden som tar upp kapplöpningen om rymdturism. Något som kan bli verklighet om fem år, enligt vd:n Karin Nilsdotter.

Kommer rymdresan att bli den nya charterresan i framtiden? Är rymdturismen bara ett litet kliv för miljardärerna? Eller ett stort steg för mänskligheten?

Det – och mycket mer – pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.

Gäst: Karin Nilsdotter, vd för Spaceport Sweden.

Programledare: Liv Elgenklöw.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE