Altman kan fortfarande återvända till Open AI

Uppdaterad 2023-11-22 | Publicerad 2023-11-21

Spekulationerna är igång efter att tidigare vd Sam Altman skrev på X.

Ett uppror bland personalen pågår på Open AI efter att företagets vd Sam Altman sparkades i förra veckan.

Företaget tillsatte Emmett Shear som ny vd, vilket möttes av ”fuck you”-emojis av de anställda.

Enligt källor till The Verge är Altman fortfarande villig att återvända till Open AI.

I fredags kom beskedet att Open AI:s vd, Sam Altman fick sparken. Tillsammans med företagets tidigare president Greg Brockman ska han nu starta ett nytt AI-team på Microsoft, men enligt källor till amerikanska The Verge kan Altman fortfarande komma att återvända till Open AI.

Uppror bland de anställda

Två dagar efter att Altman sparkades tillsatte företagets styrelse en ny vd, Emmett Shear, den tidigare grundaren till Twitch.

När företaget kommunicerade ut nyheten om Shear möttes bland annat av ”fuck you”-emojis i interna kanaler och hundratals anställda hotade med att säga upp sig. I ett brev till styrelsen meddelade hundratals anställda att de skulle sluta om Altman och Brockman inte kom tillbaka och styrelsen sedan lämnade.

Tillsättandet av Shear antogs hindra möjligheten för Altman att återvända, men något som flera källor nu menar är en möjlighet.

Emmett Shear  fick ett kyligt mottagande av personalen

Kan återvända

Upproret bland personalen, som även innefattar en styrelsemedlem ska ha satt en enorm press på Open AIs styrelse. Enligt The Verge behöver bara två av tre återstående styrelsemedlemmar ändra sig i frågan.

Att Altman under gårdagen gick till Microsoft menar källor var en åtgärd för att lugna börsen innan den öppnade under måndagen. Samtidigt uppgav Microsoft vd Satya Nadella att han inte motsätter sig att Altman återvänder till Open AI, men att det beslutet är upp till de anställda och styrelsen.

Under gårdagen skrev även Altman ett meddelande på X, vilken kan tolkas som att det fortfarande finns en chans att han återvänder till Open AI.

”Vi har mer fokus, enighet, engagemang och fokus än tidigare. Vi kommer att jobba tillsammans allihopa, på ett eller annat sätt, jag är så förväntansfull. Ett lag, ett uppdrag”, skrev Altman på X.