Filmade när hon misshandlade dottern – skyller på okänd man

Publicerad 2022-11-14

Under loppet av en helg misstänks den unga mamman ha misshandlat sin lilla dotter flera gånger.

Varje slag och spark filmades.

Nu åtalas mamman som själv menar att hon agerade på uppmaning av en man hon lärt känna på Instagram.

– Så dum jag var som gjorde det, säger hon i förhör.

Mamman misstänks ha misshandlat sin dotter flera gånger under en helg.

I september började filmer spridas på sociala medier, filmer som visade hur en treårig flicka misshandlas.

Filmerna spreds som en löpeld i sociala medier. Många blev skakade av att se barnets utsatthet. Det ledde till att ett stort antal personer direkt polisanmälde den 22-åriga mamman.

Samma kväll som filmerna börjat spridas greps hon i sitt hem i södra Sverige.

När åtal nu har väckts framgår det att mamman åtalas för grov misshandel, misshandel samt ofredande vid flera tillfällen.

”Min dotter betyder allt för mig”

Ingen i mammans eller dotterns närhet, vare sig släktingar eller förskolepersonal, hade innan 22-åringen greps haft några misstankar om att flickan skulle fara illa hemma. Och åklagaren tror att händelserna inträffat under en begränsad tidsrymd, mellan den 17–19 september i år.

– Gärningarna har skett under en helg. Mamman erkänner de faktiska omständigheterna. Hon ska ha begått gärningarna på uppmaning från en man som hon önskade ett liv tillsammans med, säger kammaråklagare Anna Johansson Toresten.

Den 22-åriga mamman erkände omgående det hon gjort i förhör med polisen. Men hon menar att hon före helgen i september aldrig slagit sin dotter.

– Min dotter betyder allt för mig, säger hon i förhör.

Hotar via sociala medier

Orsaken till att hon slog barnet var, enligt kvinnan själv, att hon kände sig styrd av en person på Instagram som kallade sig ”Alawi”. Mannen, som hon kom i kontakt med några månader tidigare, ska ha påstått att han satt i fängelse och att han hade kriminella kontakter. ”Alawi” antydde enligt mamman att de båda skulle bli ett par och flytta ihop när han kom ut, men att hon först var tvungen att bevisa att hon kunde vara hård mot sin dotter.

”Alawi” berättade vad hon skulle göra och sedan skulle hon skicka filmerna till honom. Sammanlagt 46 filmsekvenser skickades den helgen.

– Jag hade aldrig lagt en hand på min dotter om inte han hade sagt detta till mig och sen säga att du vet, vi ska få ett bra liv efter detta, säger kvinnan i förhör.

Vem som i slutändan publicerade alla filmerna i sociala medier vet man inte. Polisen har heller inte kunnat identifiera den verkliga personen bakom aliaset ”Alawi” som mannen använde när han chattade med den unga mamman.

”Sjukt att han fått mig göra sådana grejer”

Men vissa konversationer som skedde via Instagram har hittats där man ser hur personen ömsom hotar och ömsom uppmanar den 22-åriga kvinnan.

– Det är sjukt att han har fått mig att göra sådana grejer. Jag var ju så pass rädd att något skulle hända mig så det var därför jag gjorde så. Han skrev i slutet att han skulle skicka en torped som skulle döda mig om jag inte gjorde det, säger hon i förhör.

Den 22-åriga kvinnan har genomgått en så kallad P7:a, en liten sinnesundersökning, som visar att det kan misstänkas att hon led av en allvarlig psykisk störning vid gärningen.

Den lilla flickan är fortfarande omhändertagen.

Följ ämnen i artikeln