Donald Trump – USA:s nye president

Donald Trumps regering värd mer än 70 länders BNP

Av: 

Martin Schori

NYHETER

Donald Trump lovade att ”rensa träsket” i Washington från banker och lobbyister.

Men hans egen regering kan bli den rikaste någonsin – och är full med lobbyister och personer från bankvärlden.

Donald Trump profilerade sig under hela valkampanjen som en anti-etablissemangskandidat som skulle föra de ”vanliga” amerikanernas talan.

”Drain the swamp”, rensa upp träsket, blev hans stridsrop – och han anklagade Hillary Cliton och sina republikanska motståndare i primärvalen för att vara lierade med och beroende av Wall Street.

”Total kontroll”

– Crooked Hillary. Kan ni tänka er fyra år till med Clintons? På riktigt. Det är dags att gå vidare. Hon är totalt kontrollerad av Wall Street och alla dem som ger henne miljoner, sa Trump en gång om sin motkandidat.

Men när Trump nu utsett de flesta ministrar i sin regering målas en annan bild upp: Trumps stab är full av rika människor, både lobbyister och från bankvärlden.

De ministrar Trump hittills utsett har en sammanlagd förmögenhet på 13,1 miljarder dollar, drygt 120 miljarder kronor. Det motsvarar BNP:n för de 70 minsta länderna i världen, skriver Boston Globe. Medlemmarna i hans regering är också den rikaste någonsin och har mer pengar än de 43 miljoner fattigaste amerikanerna – tillsammans.

Ger toppjobb till Goldman Sachs-chefer

Under primärvalet anklagade Trump även Ted Cruz för att vara ”totalt kontrollerad” av investmentbanken Goldman Sachs. Men Trump har nu själv gett tre personer från just Goldman Sachs toppjobb:

  • Gary Cohn, tidigare operativ chef på Goldman Sachs blir ekonomisk rådgivare
  • Steven Mnuchin, som jobbat 17 år på investmentbanken blir finansminister
  • Steven Bannon, högersajten Breitbarts grundare är nu Trumps främste rådgivare. Han har också en bakgrund på Goldman Sachs.

En annan vanlig kritik mot Hillary Clinton från Donald Trump före valet var att Clinton skulle göra sig beroende – och belöna – de som donerat pengar till henne under kampanjen. Men själv har han fyllt sin stab med inte mindre än sex av dem som donerade mest pengar till Trumps kampanj.

”Hon är för oärlig för presskonferenser”

Ytterligare en sak som Trump brukade håna Clinton för var enligt AP att hon inte ville låta sig frågas ut av media.

– Hon gör inte presskonferenser för hon kan inte. Hon är så oärlig att hon inte ville ha folk som pepprar henne med frågor, sa Trump i ett tal i Virginia.

Den 27 juli i år inledde Trump en presskonferens med att säga: ”Jag genomgår era presskonferenser ofta, inte för att jag tycker det är kul”.

Sedan dess har han inte hållit en enda presskonferens.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Someone incorrectly stated that the phrase "DRAIN THE SWAMP" was no longer being used by me. Actually, we will always be trying to DTS.

Trumps regering – klicka på bilderna för mer info!

Ivanka Trump - USA:s riktiga ”first lady”
Publisert:

LÄS VIDARE

Trump lovade rensa upp – gör tvärtom

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump – USA:s nye president

Hillary Clinton

Goldman Sachs

Washington

Donald Trump