Tre anhållna efter fyndet vid Centralen

Av:  TT

Tre personer har anhållits. Arkivbild.
Tre personer har anhållits. Arkivbild.

Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till mord efter händelsen i går, då ett misstänkt farligt föremål hittades i närheten av Stockholms centralstation.

Enligt polisen har ytterligare en person tagits in till förhör. Det ska röra sig om personer med samröre med kriminella miljöer.

– Det finns nätverkskopplingar, säger Daniel Wikdahl vid Stockholmspolisen till TT, men vill inte närmare kommentera de anhållna, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Enligt åklagare är de tre anhålla i yngre tonåren, rapporterar Ekot.

Larmet om föremålet kom in vid klockan 19.30 på tisdagen och polisen spärrade av delar av centrala Stockholm. Polisens bombexperter skickades till platsen, och strax efter midnatt meddelades att föremålet inte längre bedömdes vara farligt.

– Det finns ingenting som tyder på att det här misstänkt farliga föremålet skulle användas där på platsen. Hur det kommer sig att vi börjar arbeta med föremålet där och då kan jag inte gå in på, säger Daniel Wikdahl.

Polisens avspärrningar, som bland annat påverkade flera på- och avfarter till Centralbron, hade ”mycket stor påverkan” på trafiken, enligt Trafikverkets hemsida. De flesta hade hävts vid midnatt.

Publisert:

Ämnen i artikeln