Fittja

Ung man ihjälskjuten – polisen söker efter gärningsmän

Av: 

Emil Salmaso

Beri Zangana

Hans Österman

Amanda Hällsten

NYHETER

En ung man sköts sent på fredagskvällen ihjäl i Fittja söder om Stockholm.

Mordet inträffade vid en lekplats på en innergård.

Ingen är gripen.

Polisen larmades strax efter klockan 23 till Fittja söder om Stockholm med anledning av en skottlossning.

– Det var tre, fyra skott, säger ett vittne till Aftonbladet.

Polisen fick flera samtal om smällarna och på plats hittades en man i 20-årsåldern skjuten. Han låg bredvid en lekplats med sandlåda på en innergård.

Brottsplatsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning. Polisen arbetade under natten med att samla in vittnesuppgifter och säkra spår på plats.

Strax efter 02 under natten mot lördagen bekräftade polisen att den skjutne mannen är död och att en förundersökning om mord är inledd. Mannens anhöriga är underrättade.

– Ingen misstänkt är gripen. Det finns iakttagelser av vittnen och vi söker efter en eller flera gärningspersoner, säger Anders Bryngelsson vid polisens regionledningscentral.

Ingen gripen på morgonen

Vid 07.30-tiden på lördagsmorgonen har polisen ännu ingen gripen eller misstänkt för skjutningen. Den tekniska undersökningen vid platsen har avslutats och polisen kommer vara i området under dagen för att samla vittnesuppgifter.

– Det är för tidigt för att uttala sig om vad som hänt än, men det vanliga är att det är relaterat till gängkriminalitet och grovt kriminella, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

ANNONS

Mumindagen närmar sig - fira det med att köpa den populära muminmuggen Fiske!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Fittja

ÄMNEN I ARTIKELN

Fittja

Mord

Våldsbrott