Nyheter

Covid stoppar tågtrafik i Stockholm

Av: 

TT

Omkring hälften av tågavgångarna i Stockholm ställs in eftersom många på trafikledningen är sjuka. Arkivbild.
Omkring hälften av tågavgångarna i Stockholm ställs in eftersom många på trafikledningen är sjuka. Arkivbild.

NYHETER

Hälften av alla tågavgångar från, till eller genom Stockholm i helgen ställs in. Orsaken är ett stort sjukdomsbortfall bland personalen på trafikledningen hos Trafikverket.

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Stockholm, reagerar kraftigt på beskedet.

Trafikverkets beslut om att ställa in omkring hälften av tågtrafiken genom Stockholm gäller från klockan 14.00 på lördagen fram till och söndag klockan 4.00. Fjärrtåg, regionaltåg, pendeltåg och godståg berörs.

”Trafikverket har aldrig tidigare behövt ställa in så här många avgångar på grund av sjukdomsbortfall inom personalgruppen. Detta trots nästan två års pandemi”, säger Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Hänvisas till tågbolag

Beslutet gäller tåg i Stockholm, men det kan påverka avgångar från andra orter som ska passera eller ska till Stockholm. Resenärer hänvisas till sina tågbolag för information om hur deras avgångar påverkas.

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Stockholm och ordförande för SL, säger att han fick uppgifterna om att hälften av tågtrafiken ställs in genom medierna sent på fredagseftermiddagen.

Han säger att Trafikverket inte haft någon dialog med regionen och operatörerna om vad det här för beslut och vilka konsekvenser det kommer att få för resenärerna och trafiken.

– Vi vet ännu inte vad det här beslutet innebär och hur omfattande det är för våra verksamheter. Vi vet inte vilka turer eller vilka avgångar vi förväntas ställa, säger han.

Vill ha krismöte

Tamsons är kritisk mot Trafikverkets krisberedskap och säger att det som hänt visar att staten inte klarar av ett av sina grundläggande samhällsåtaganden. Han vill nu att infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kallar till ett krismöte.

– Jag tycker att det är under all kritik, både hur den här frågan har skötts men också på det sätt den blottlägger att staten inte klarar det man har ålagt alla andra.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: