Bytte gatunummer – nu slängs han ut

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
Lilla Essingen. Genrebild.
NYHETER

Ändrade gatunummer, lägenhetsnummer och vägskyltar har fått hyresvärden att tröttna på sin hyresgäst, skriver Hem och Hyra.

I en anmälan om uppsägning till hyresnämnden framgår det att en hyresgäst på Lilla Essingen i Stockholm ställt till med oreda.

Hyresgästen var missnöjd med numreringen på gatan, han tyckte att det skulle börja på ett istället för tre. När hyresvärden inte hade samma uppfattning tog han saken i egna händer.

Han skrapade bort siffrorna på husen och ersatte dem med siffror gjorda av kartong – som sedan byttes ut till siffror i plast, flera gånger. Under en femveckors period har fastighetstekniker fått byta tillbaka till rätt siffror vid sex tillfällen. Han ändrade även vägskyltarna som kommunen fick byta tillbaka två gånger, skriver Hem och Hyra.

Det slutade inte där. Hyresgästen har dessutom korrigerat grannarnas lägenhetsnummer och vindförrådens nummer. Och han har uppmanat grannarna att höra av sig om något behöver göras i fastigheten.

Mannen har blivit polisanmäld eftersom hans ändringar lett till konsekvenser. Matleveranser har inte levererats och ändringen av nummer kan utgöra fara för utryckningsfordon i akuta fall. Hyresgästens framfart har även berört tvättstugan där han kopplat in varmvatten i tvättmaskinerna på så sätt att de gått sönder.

De dyra och problematiska åtgärderna har gjort att värden nu måste säga upp hyresgästens kontrakt, skriver Hem och Hyra.