Man skjuten i benet i Trollhättan

NYHETER

En man i 40-årsåldern har blivit skjuten i benet i Trollhättan.

Han ringde själv polisen och slog larm. Ingen person har gripits i nuläget.

– Det finns en hel del uppgifter att gå på som vi fått från den skjutne mannen och av andra personer som var i närheten, säger Peter Adlersson vid polisen.

Polisen larmades till Sylte i södra Trollhättan på torsdagskvällen. Flera personer ringde in och berättade att de hade hört smällar – och en man ringde in och berättade att han blivit skjuten.

Han ska ha blivit skjuten i benet av en annan man.

– Vi åker dit och träffar på mannen och kan prata med honom innan han förs iväg till sjukhus, säger Peter Adlersson vid polisens region Väst.

Vägen där mannen påträffades har spärrats av och mycket pekar på att skjutningen inträffade utomhus, utanför ett bostadshus. Där har polisen hittat flera tomhylsor.

Ingen person hade gripits vid 21.30-tiden.

Kommit flera vittnesmål

I nuläget ska det vara lugnt på platsen. Den skjutne mannen ska också ha kunnat ge polisen en del uppgifter att gå på gällande gärningsmannen. Det ska också ha inkommit vittnesmål från andra personer som var i närheten.

– Vi hoppas få något genombrott i det här och vi jobbar för fullt på platsen, säger Peter Adlersson vid polisen, som inte har fått ta del av några uppgifter om den misstänkte gärningsmannen i nuläget:

– Han som sköts var i 40-årsåldern. Den andre vet jag inte. Jag vet inget motiv heller.

ARTIKELN HANDLAR OM