Gift par mördades – försökte larma men knivhöggs

avAdam Westin, Eric Tagesson, Mira Micic

Det gifta paret mördades i tisdags – mannen försökte ringa 112 men blev upphunnen och knivhuggen till döds.

Tre personer har begärts häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord.

1 av 9 | Foto: P-O Sännås

I tisdags mördades ett gift par i 40-årsåldern i förorten Hallonbergen, som ligger i Sundbyberg norr om Stockholm. Kvinnan mördades i lägenheten, mannen ringde 112 samtidigt som han försökte fly men blev upphunnen av gärningsmännen och knivhöggs till döds.

Fyra personer greps bara en timme efter dubbelmordet.

En 15-åring släpptes efter förhör. Dagen efter begärdes två män, 20 och 21 år gamla, och en 16-årig pojke häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Det finns dock omständigheter som tyder på att ytterligare en person har varit inblandad i händelsen, säger kammaråklagare Olof Calmvik.

Fastnade på film - hämtades till förhör

Av de tre som nu sitter anhållna har två tidigare figurerat i en annan mordutredning, mordet på en 25-åring i Stockholm tidigare i år.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska de två misstänkta männen hämtats till förhör efter att ha fångats på film med 25-åringen, kort innan han blev skjuten till döds.

I samma mordutredning förekommer också den i går mördade 39-åringen – som vittne.

Den 22 januari kom 25-åringen till Karolinska sjukhuset med flera skottskador. Han hade blivit beskjuten vid två tillfällen, först i Sundbyberg och sedan efter att ha prejats av vägen på väg till sjukhuset dit han fick skjuts.

På sjukhuset förklarades mannen död.

Ringde 112 – gärningsmännen hann ikapp

Det var strax efter nio på tisdagsmorgonen som flera unga män ska trängt sig in i en lägenhet där ett gift par, 39-åringen och hans 41-åriga fru, befann sig.

De angrep kvinnan med en kniv, och hon dödades i lägenheten. Hennes make lyckades fly samtidigt som han larmade 112. I samtalet kunde han uppge namnet på minst en av angriparna. Men gärningsmännen hann ikapp 39-åringen, och på gatan utanför bostadshuset knivhöggs även han så svårt att han senare avled på sjukhuset.

När de nu anhållna för dubbelmordet i Hallonbergen greps i går förmiddag var de kraftigt påverkade, uppger en källa.

ARTIKELN HANDLAR OM