Instagram

Så kan du göra bildspel på Instagram

Av: 

Malin Wigen

Ny uppdatering gör att du kan skapa bildspel på Instagram.
Ny uppdatering gör att du kan skapa bildspel på Instagram.

NYHETER

Har du flera bilder som du skulle vilja lägga upp men är rädd för att du spammar dina följares Instagramflöde? Då är den nya uppdateringen något för dig. För nu kan du göra bildspel.

Instagram har kommit med en ny uppdatering som gör att du kan göra ett inlägg som består av ett bildspel. Bildspelet kan innehålla upp till tio bilder (eller videor) som du och dina följare kan bläddra mellan. Uppdateringen gör att man slipper bombardera sina följare med flera foton i olika inlägg – istället kan man samla alla bilder, precis som i ett fotoalbum på Facebook. Som det är nu kommenterar och gillar man hela inlägget och inte varje bild för sig.

ANNONS

Kry erbjuder läkarbesök och psykologsamtal när det passar dig, via video direkt i mobilen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Så här går du till väga för att skapa bildspelet:

  • Tryck på menyknappen i det högra nedre hörnet.
  • Tryck i vilka bilder du vill ha i bildspelet och i vilken ordning du vill ha dem i. Siffrorna markerar vilken ordning bilderna kommer att ligga – den bild som får en etta framför sig kommer vara startbilden i bildspelet. Tryck nästa när du är klar.
  • Lägg på filter bilderna om du vill. Det går att välja olika filter på varje bild om man önskar. Om du inte är nöjd med ordningen och vill byta plats på bilderna går det att hålla in en bild för att flytta den höger eller vänster.
  • Vill du göra andra redigeringar än endast filter kan du trycka på bilden du vill redigera för att komma till menyn.
  • Skriv en text till bildspelet om du vill, tagga personer och lägg till plats. När du känner dig nöjd kan du trycka på dela.
  • Nu är bildspelet klart och dina följare kan bläddra bland bilderna. Punkterna under bildspelet visar hur många bilder som ingår.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Instagram

Sociala medier