Uppgifter: Tyska nazister gripna på Landvetter

NYHETER

Två tyska nazister ska under fredagen ha gripits på Landvetter flygplats, enligt uppgifter till GT.

I bagaget ska de haft knivar och de har nu anhållits av åklagare skriver tidningen.

– Jag kan bekräfta att två personer har gripits och att de rest hit på grund av demonstrationen i morgon, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen region Väst till Aftonbladet.

Foto: ANDERS DEROS
Landvetter flygplats. Arkivbild.

De anhållna tyskarnas resa har sannolikt koppling till nazistdemonstrationen i Göteborg under lördagen säger polisen. De greps vid tiotiden imorse på Landvetter flygplats och anhölls senare av åklagare enligt GT.

Sonny Johansson, jourkommissarie, säger att de ska ha gripits med knivar i bagaget.

– Jag vet inte vad de är misstänkta för. Om det är något slags förberedelsebrott, säger han till GT.

Polisen bekräftar samband med nazidemonstrationen

– Det jag kan säga är att två personer gripits på Landvetter under förmiddagen, vi går inte ut med nationalitet eller om de greps med några vapen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen region Väst.

Han vill inte heller kommentera vilket brott de två personerna är gripna för.

– Jag har berättat vad vi får säga enligt de direktiv vi fått. De reste hit på grund av demonstrationen imorgon, bekräftar Stefan Gustafsson.

Demonstrationsvägen har kortats

Under fredagen blev det klart att tiden som Nordiska Motståndsrörelsen får demonstrera kortas med en timme och måste nu avslutas klockan 15 istället för klockan 16. Detta beslutade kammarrätten. Anledningen till beslutet uppges vara att man vill minska risken för oroligheter i samband med Gais-matchen på Gamla Ullevi.