Laura, 40, gifte sig – med sig själv

40-åriga Laura Mesi blev nyligen den första italienska kvinnan någonsin att gifta sig med sig själv. Hon beskriver det som ”en saga utan en prins”.

– Om jag en dag hittar en man jag kan planera min framtid med skulle jag bli glad, men min lycka hänger inte på honom, säger hon till tidningen La Repubblica.

Här skär Laura upp en bit av bröllopstårtan.
Här skär Laura upp en bit av bröllopstårtan.

Bröllopsklänning, ceremoni, bukett, storslagen middag och klassisk tårta – men ingen att gifta sig med.

Det hindrade inte personliga tränaren Laura Mesi, 40, från Italien att anordna en hejdundrade bröllopsfest. Hon gifte sig helt enkelt med sig själv.

– Jag sa till mina vänner och min familj att om jag inte hittat min själsfrände till min 40-årsdag så skulle jag gifta mig med mig själv, säger hon till La Repubblica.

Första kvinnan i Italien

Lauras fest har blivit omskriven i Italien då hon uppges vara den första italienska kvinnan att gifta sig med sig själv. Hon har även uppmärksammats av utländska medier, däribland brittiska BBC. Bilderna från bröllopet har också spridits på Facebook.

40-åringen beskriver dagen som succé och hennes vänner och familj verkar hålla med.

– Du kan ha sagan utan att ha en prins, säger Laura.

”Du kan ha sagan utan att ha en prins”.
”Du kan ha sagan utan att ha en prins”.

Inget nytt fenomen

Att anordna ensambröllop är inte jättevanligt, men det förekommer allt oftare i flera olika länder. I Japan finns en resebyrå som jobbar endast med singelkvinnor, skriver BBC.

Fenomenet har uppmärksammats i flera tv-serier på olika sätt, däribland i ”Sex and the city” och ”Glee”.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN