Vårvärme kan bytas mot snö i helgen

Helgen inleds med vårvärme men sedan väntar ett rejält väderomslag med snörisk på sina håll.
Helgen inleds med vårvärme men sedan väntar ett rejält väderomslag med snörisk på sina håll.

Fredagen och lördagen bjuder på vårvärme.

Men på söndagsmorgonen finns det risk för snö i Skåne.

– Det kan nog bli 10 graders skillnad mellan fredagen och söndagen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Veckan har bjudit på ordentligt vårväder i Skåne och fredagsförmiddagen har inte sett annorlunda ut. Det fina vädret fortsätter och det soliga och varma fredagsvädret kommer också att hålla sig under eftermiddagen. Temperaturer på uppemot 11–12 grader och svaga vindar är att vänta.

– Det blir en riktigt vårig och härlig eftermiddag. Man får passa på att gå ut och njuta och hitta en husvägg eller så att värma sig på, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Även om det blir kallare under natten mot lördagen, med risk för minusgrader i de nordligaste delarna av länet, kommer även morgondagen att bjuda på sol och vårvärme.

Molnig lördagseftermiddag

En solig start på lördagen är att vänta och det väntas bli 10–11 grader varmt.

– På eftermiddagen närmar sig moln norrifrån vilket gör att det blir mer moln på andra halvan av dagen. Samtidigt blåser det upp tidvis friska, nordliga vindar under eftermiddagen och kvällen, säger Mikael Sjöstrand.

Det är dock först under natten mot söndag som det blir ett rejält omslag.

Natten kan bjuda på en del nederbörd, även om det råder en osäkerhet kring var det i så fall passerar.

Kan vakna till snö

– Det kan vara så att det blir lite snöflingor i Skånes inland när temperaturen sjunker under natten. Att det är snö när man vaknar på söndag morgon, säger Sjöstrand.

De kallare temperaturerna, med minusgrader på sina håll under förmiddagen, kommer också att hålla i sig. Även om söndagen ser ut att bli solig kommer det vara blåsigt med en temperatur som stannar på 3–5 grader.

– Det kommer kännas betydligt mycket kyligare på söndag än fredag-lördag. Så man får passa på att njuta av vårvärmen för sen kommer det vara lite mer ostadigt och lite kallare även i början av nästa vecka.

Publisert:

LÄS VIDARE