Kolmården

Sött tillskott på Kolmården

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

Kolmården välkomnar ett tillskott på tre nyfödda skogshundar.

– Allt ser väldigt bra ut och alla tre är både starka och friska, säger djurvårdaren Siri Brobeck i ett pressmeddelande.

Kolmårdens djurpark, utanför Norrköping, tog tidigare i år emot två skogshundar som en del i arbetet med att bevara arten.

– Skogshundarna i Europas djurparker fungerar som en livsviktig reserv, en sorts levande backup för sina vilda och allt mer hotade släktingar i Sydamerika, säger Filip Johansson, djurchef på Kolmården, i ett pressmeddelande.

Har minskat med en fjärdedel

Nu har de fått ungar, två hanar och en hona. Vid födseln vägde de omkring 150 gram var och kan som vuxna väga upp till åtta kilo.

– Allt ser väldigt bra ut och alla tre är både starka och friska. Det känns oerhört roligt att föräldraparet fann sig så snabbt med varandra i sin nya anläggning och att vi redan nu kan bidra till det europeiska bevarandeprogrammet, säger djurvårdaren Siri Brobeck i pressmeddelandet.

Enligt djurparken minskar skogshunden i antal. Under de senaste tolv åren har en fjärdedel av skogshundarna försvunnit. Det är en direkt följd av att dess naturliga levnadsmiljöer i Sydamerika förstörs.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

ANNONS

Kry erbjuder läkarbesök och psykologsamtal när det passar dig, via video direkt i mobilen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

LÄS VIDARE

Polisen hyllar hunden Magda – och hennes fenomenala nos

ÄMNEN I ARTIKELN

Kolmården

Sydamerika

Djur & natur

Hundar