Bloomberg tar ännu ett steg mot valet 2020

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP/TT
Den amerikanske miljardären Michael Bloomberg i samband med att han registrerade sig för att delta i Demokraternas primärval i staten Arkansas.

Den amerikanske miljardären Michael Bloomberg, tidigare borgmästare i New York, har registrerat sig för att delta i Demokraternas primärval i Arkansas.

Beskedet gav 77-åringen, som ännu inte officiellt har tillkännagivit att han avser att bli USA:s president i nästa års val, på Twitter.

"Officiellt anmält till Arkansas för att stå med på Demokraternas primärvalslista ", skriver han.

Några dagar tidigare gjorde han samma sak i delstaten Alabama, som liksom Arkansas har en tidig tidsgräns för anmälningar till primärvalen.

"Vi måste besegra Trump. Han har svikit oss gång på gång", skriver Bloomberg om USA:s sittande president Donald Trump i sin tweet.

Bloomberg är rankad som den åttonde rikaste amerikanen enligt tidskriften Forbes och han har sannolikt medel till att själv finansiera sin egen kampanj. Han var under lång tid registrerad demokrat, men blev republikan när han ställde upp i och vann New Yorks borgmästarval 2001. Han lämnade Republikanerna 2007 och registrerade sig på nytt för Demokraterna förra året.

Publicerad: