Twitter

Kursfall för Twitter efter ny annons-policy

Av: 

TT

Twitterchefen Jack Dorsey tycker att räckvidd för politiska budskap ska förtjänas, inte köpas. Arkivbild

Foto: Francois Mori AP/TT

NYHETER

Twitters aktie faller med 3,3 procent i den inledande handeln på New York-börsen sedan koncernchefen Jack Dorsey meddelat att ett globalt förbud mot politiska annonser på det sociala nätverket införs.

– Vi har fattat beslut om att stoppa all politisk annonsering på Twitter globalt. Vi tycker att de politiska budskapens räckvidd ska förtjänas, inte köpas, sade Dorsey när beskedet kom.

Förbudet ska börja gälla den 22 november och analytiker räknar inte med att det ger någon större effekt på Twitters lönsamhet.

Beslutet från Twitter kommer efter växande kritik mot sociala nätverk på internet för att tillåta politiska annonser som bygger på falska eller vilseledande påståenden, ägnade att påverka valresultat.

Konkurrenten Facebooks koncernchef Mark Zuckerberg deklarerade i samband med en rapport i onsdags att hans nätverk inte kommer att införa något motsvarande förbud då bolaget vill värna yttrandefriheten.

Enligt Zuckerberg räknar Facebook med att intäkterna från politiska annonser kommer att stå för 0,5 procent av koncernens omsättning 2020.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

LEDARE: Kan Facebook hjälpa SD till en valseger?

ÄMNEN I ARTIKELN

Twitter

Jack Dorsey