Kommunens rekommendation till vårdnadshavare

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppsala kommuns meddelande till vårdnadshavare.
Uppsala kommuns meddelande till vårdnadshavare.

Med anledning av coronaviruset väljer nu Uppsala kommun att gå ut med nya rekommendationer till vårdnadshavare, elever och personal.

Elever och personal i grundskolan och gymnasiet, som har befunnit sig i virusdrabbade områden, får stanna hemma även innan eventuella symptom uppvisats.

Uppsala kommun skärper nu sina rekommendationer för vårdnadshavare, elever och personal med anledning av coronavirusets ökade smittorisk.

I ett mejl till samtliga vårdnadshavare ombeds alla, som har varit i virusdrabbade områden och känner minsta symptom, att stanna hemma och kontakta 1177.

Var uppmärksam på symptomen

Elever som är friska ska gå till skolan, och barn som är friska kan också gå till förskolan. Uppsala kommun uppmanar dock medarbetare, föräldrar och elever att var uppmärksamma på tidiga symptom på eventuell infektion som hosta, feber eller luftvägsbesvär.

Elever i gymnasiet slipper frånvaro

I mejlet, som skickades ut under tisdagseftermiddagen, skriver också Uppsala kommun att elever i grundskolan och gymnasiet, som har befunnit sig i virusdrabbat område och som väljer att stanna hemma även innan uppvisade symptom, inte kommer att registreras för ogiltig frånvaro.

Däremot ska fortfarande all frånvaro anmälas precis som vanligt och enligt tidigare rutiner.

Kommunen hänvisar till hemsida om viruset

I fortsättningen hänvisas också oroliga föräldrar att följa kommunens nya informationssida för mer information om coronaviruset.

Länken till hemsidan är www.uppsala.se/covid-19

Publicerad:

LÄS VIDARE