SD vill förlänga krisåtgärder

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Oscar Sjöstedt anländer till Sverigedemokraternas presskonferens för att kommentera regeringens ekonomiska politik.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Oscar Sjöstedt anländer till Sverigedemokraternas presskonferens för att kommentera regeringens ekonomiska politik.

NYHETER

Sverigedemokraterna vill förlänga krisåtgärderna för företagen med ett par månader.

Det skulle kosta staten 55 miljarder kronor.

SD vill att omställningsstödet, som ersätter företag för kostnader under mars och april, förlängs med maj och juni. Det skulle kosta staten 39 miljarder kronor.

SD vill också förlänga de nedsatta arbetsgivaravgifterna. Nedsättningen gäller för närvarande till och med juni. SD föreslår en förlängning till juli och augusti, vilket kostar staten 16 miljarder kronor.

– Vi vill förlänga de stöd som redan finns på plats, där skiljer vi oss från regeringen som redan nu tycker att krisen är över, säger SD:s ekonomisk politiske talesperson Oscar Sjöstedt på en pressträff.

Han bedömer att Sverige går in i en återhämtningsfas efter coronakrisen först framåt hösten. Sjöstedt vill då se förslag för att få fart på ekonomin till exempel i form av sänkta arbetsgivaravgifter, sänkta konsumtionsskatter, ökade offentliga investeringar och satsningar på välfärd.

Sjöstedt anser att de offentliga finanserna kan tillåtas gå med underskott under hela 2021 och att statsskulden kan få växa med 10-20 procentenheter i förhållande till BNP.

Publicerad:

LÄS VIDARE