Lisa Anckarman ska styla på Melodifestivalen

Hon är YouTuber, influencer, designer, modell och stylist – nu sätter den 30-åriga Uppsalabon tänderna i ett stylinguppdrag på hela Sveriges folkfest, Melodifestivalen.

Under 2019 rankades Lisa Anckarman som en av Sveriges mest populära YouTubers, med hundratusentals prenumeranter och lika många följare på andra sociala kanaler. Hon har tidigare utsetts till Uppsalas mest profilstarka person av Uppsala.com.
– Jag började med YouTube för 1,5 år sen. Hos den yngre målgruppen blir jag igenkänd nästan jämt. När jag besökte Gröna Lund i somras blev det helt hysteriskt. Det där passar nog inte alla, man måste nog vara lite exhibitionist för att gilla det, säger Lisa Anckarman.
Nu är den Uppsalabördiga modeentreprenören Mello-aktuell, där hon ska styla den 17-åriga artisten och Melodifestivalen-debutanten Suzi P.

— När jag började med YouTube råkade jag döpa en video där jag visade upp outfits för styling istället för haul, som den typen av klipp brukar kallas på YouTube. Och det ledde till ett stort antal stylinguppdrag. Plötsligt fick jag styla massa svenska kändisar och artister. Men det ska bli så coolt att göra Mello! Jag tycker att det är modigt av Sony som står bakom Suzi P att våga ta in mig.

Hur skulle du beskriva din stil?
— Jag har en ganska karaktäristisk stil, det är nog därför jag har fått det här uppdraget. Det är mycket street, hip hop och andra influenser från USA som jag har tagit hit. Folk har irriterat sig lite över min stil, den har stuckit i ögonen. Jag jobbar mycket med färg, metallic, oversize. Kläder som sticker ut. Det skulle kännas internationellt, minnesvärt. Ni kommer inte att glömma Mellostylingen i första taget!

Vilket är drömuppdraget?
– Zara Larsson vore stort. Vi får se om det blir något internationellt.
Stressar inte så mycket, jag tänker att det kommer till mig. Det har hittills grott organiskt på min kanal. Ni närmast ska jag styla en på grammis och så har jag ett stort programledarjobb på gång också. Jag vill inte vara fast i ett fack. Det är så kul att både kunna styla och vara programledare. YouTube skapar så många möjligheter.

Publisert:

LÄS VIDARE