Skånetrafikens nya satsning – släpper sportlovsbiljett

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Skolungdomar kommer i år ha möjlighet att köpa en specifik sportlovsbiljett.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skolungdomar kommer i år ha möjlighet att köpa en specifik sportlovsbiljett.

Skåntetrafiken fortsätter satsningen på lovbiljetter.

Nu lanseras sportlovsbiljetten - med vilken skolungdomar kan resa i hela Skåne under sportlovet.

– Ett vinnande koncept vill man ju gärna bygga vidare på, säger Pernilla Lyberg, chef för försäljning och marknad.

De två senaste läsåren har Skånetrafiken erbjudit så kallade höstlovsbiljetter till skolungdomar. Genom att köpa biljetten, som kostar 100 kronor, har ungdomarna fått möjlighet att resa hur mycket de vill i Skåne under höstlovet.

I samband med att man började sälja biljetten i höstas meddelade Skånetrafiken att även en sportlovsbiljett skulle kunna bli aktuell.

Någonting som nu också blir verklighet.

– I höstas lanserade vi ju en höstlovsbiljett till skolungdomarna. Den var väldigt omtyckt och uppskattad bland skolungdomarna. Ett vinnande koncept vill man ju gärna bygga vidare på, så då lanserade vi sportlovsbiljetten, säger Pernilla Lyberg chef för försäljning och marknad på Skånetrafiken.

Hoppas sälja 13 000

Sportlovsbiljetten kostar likt höstlovsbiljetten 100 kronor och ger barn och ungdomar i åldern 7–19 år möjlighet att resa i hela Skåne under sportlovet.

Förhoppningen är att nå liknande försäljningssiffror som i höstas.

– 13 000 är målet som vi satte på sportlovsbiljetterna, säger Lyberg.

Hur många höstlovsbiljetter sålde ni?

– Det var i den häraden som vi sålde, så det var ett stort intresse även för den. Det är ju perfekt för skolungdomar som har lov och föräldrar som kanske inte har semester. Då slipper man skjutsa dem fram och tillbaka. Det är bra med en biljett som skolungdomarna kan köpa för att ta sig fram och tillbaka till fritidsaktiviteter, kompisar och sånt.

Påsklovsbiljett har diskuterats

Nu har ni haft höstlovsbiljett i två år och lanserar sportlovsbiljetten. Är det även aktuellt med en påsklovsbiljett?

– Den kommer i alla fall inte detta året, men det vet man inte om det kommer. Vi har haft diskussioner kring det i alla fall.

Biljetten går att använda på både tåg och buss och går såväl att köpa i appen som att koppla till ett befintligt reskort. En och samma biljett kan likt en vanlig månadsbiljett användas av flera olika personer, om än inte på samma resa, då den inte är personlig utan kan lånas ut till ett annat barn.

Biljettförsäljningen drar igång den 7 februari och sportlovsbiljetten kan användas i tio dagar, 14 februari-23 februari.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM