Prins Harrys första ord efter beslutet

Prins Harry bryter tystnaden.

För första gången berättar han om skilsmässan från det brittiska kungahuset.

– Beslutet att ta ett steg tillbaka var inte lätt men det fanns inget annat val, sa prinsen under en välgörenhetsmiddag på söndagskvällen.

Under sitt tal på välgörenhetsmiddagen i London poängterade prins Harry att Storbritannien alltid kommer vara hans hem och en plats han älskar.

– Det kommer aldrig förändras, sa prinsen.

Söndagens uttalande var Harrys första efter att han och frun Meghan Markel brutit upp från det brittiska kungahuset.

– Jag har vuxit upp och känt stödet från så många av er. Och ni har välkomnat Meghan med öppna armar när ni såg den lycka som jag hoppats att få under hela mitt liv. Till sist hade Dianas andra son fastnat, hurra!

Beslutet att dra sig tillbaka var inte enkelt att fatta. Harry beskrev det som ”många månaders samtal, efter många år av utmaningar”.

Inledningsvis var förhoppningen att fortsätta tjäna drottningen, det brittiska samväldet och de militära föreningarna, men utan offentlig finansiering.

Men det var ”tyvärr inte möjligt”.

– Jag har accepterat det, men det kommer inte att förändra vem jag är eller hur engagerad jag är. Men jag hoppas att det här hjälper er att förstå vad det innebär. Att jag och min familj tar ett steg tillbaka från allt jag någonsin har känt till, för att ta ett steg framåt till det jag hoppas kan bli ett lugnare liv. Jag föddes in i det här livet och det är en stor ära att tjäna drottningen och mitt land.

– När jag miste min mamma för 23 år sedan tog ni hand om mig under så lång tid. Men medierna är en stor kraft. Och min förhoppning är att vårt gemensamma stöd till varandra kan bli ännu större, för det här är så mycket större än bara oss, sa prins Harry.

PODD Megxit – krisen i det brittiska kungahuset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om krisen i det brittiska kungahuset och varför prins Harry och Meghan Markle vill lämna offentligenheten.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Prins Harry bryter tystnaden om att lämna kungahuset.
Prins Harry bryter tystnaden om att lämna kungahuset.
Publisert:

LÄS VIDARE