Ville ha hund – skrev till polischefen

avAndreas Ekström, Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En liten tjej i Västmanland vill väldigt gärna ha en hund, men hennes mamma har sagt att det inte går på grund av jobbet.

Då skrev den hundälskade flickan ett brev till mammans arbetsgivare – polisområdeschefen.

Vad gör man när man verkligen vill ha något som ens föräldrar säger nej till? Jo, då tar man saken i egna händer och gör allt man kan för att få sin önskan uppfylld.

Just det gjorde en liten tjej i Västmanland. Hennes högsta önskan är att få en hund. Men flickans mamma, som heter Linda och jobbar som polis, menade att det vore svårt med tanke på hennes arbetstider.

Då tog den unga damen sakerna i egna händer och skrev till sin mammas arbetsgivare – polisområdeschefen Robert, något Polisen i Västmanland delat på sin Facebook.

– Först blev jag lite förvånad. Bekymret är att i polisyrket behöver man vara fysiskt på plats. Jag skickade ett svar till flickan där jag förklarade att det blir svårt att jobba hemifrån, säger Robert Wallén, Västmanlands polisområdeschef.

1 av 3

”Väntar på svar – utan hund”

I brevet till polisområdeschefen står det:

”Hej polischefen Robert, min mamma behöver börja jobba hemma. För att jag ska kunna få en hund. Eller måste hon få vara hundledig men ändå få lön, ditt val. Hoppas vi kommer överens. Obs! Jag väntar på ditt svar här hemma utan hund.”

I fredags fick Lindas dotter svar från polischefen och trots att hennes mamma inte får jobba hemifrån var hon nöjd med svaret.

– Först och främst var det väldigt fint initiativ av Robert, att ta sig tid och svara. Brevet var både personligt och uppmuntrande. Så nu har den lilla lilla brevskrivaren ytterligare en favorit inom polisen, säger polisen Linda, mamma till den unga brevförfattaren.

Blir det någon hund?

– Det är en knivig fråga, det blir ingen hund just nu. Men hunddrömmen lever vidare, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM