Skansen-Jonas är fast i tyfonen: ”Såg en plåtskiva flyga förbi”

Tyfonen Hagibis sveper över Tokyo och en av dem som är fast i Japans huvudstad är Skansenakvariets chef Jonas Wahlström.

Nu berättar han om det rådande kaoset för Aftonbladet.

– Precis när jag tittade ut så såg jag en plåtskiva flyga förbi så det är riktigt farligt att gå ut.

Tyfonen Hagibis är den starkaste som drabbat Japan och miljonstaden Tokyo på 60 år. Den drar i skrivande stund över Tokyo och mitt i stormens öga befinner sig Skansenakvariets chef Jonas Wahlström.

– Just nu blåser och regnar det utav helvete. Jag är på hotellet nu och de vill inte att man ska gå ut och det kan man förstå, det flyger omkring saker i luften, säger Jonas Wahlström på telefon från sitt hotellrum.

Wahlström var ute i förmiddags lokal tid och då blev han vittne till hur Tokyoborna rustade för tyfonen.

– Kulturen här är att folk äter mycket ute på restaurang, men allt är stängt så de bunkrade livsmedel. Vissa butiker var öppna och där gapade hyllorna helt tomma.

”Personalen skrek i panik”

Jonas Wahlström befinner sig som sagt på sitt hotell och där finns det mat och dryck.

– De som lämnade hotellet i förmiddags kom iväg, men de som skulle checka in har inte kunnat ta sig hit så det är lugnt och det finns mat och dryck så det går ingen nöd på mig, säger han och fortsätter:

– Jag ville titta ut genom dörrarna på hotellet för att se hur det såg ut, men då skrek personalen i panik ”gå inte ut!”. Precis när jag tittade ut så såg jag en plåtskiva flyga förbi så det är riktigt farligt att gå ut. Regn och blåst klarar man av, men det är sakerna som flyger omkring som är farligt.

Jonas Wahlström ska åka vidare imorgon om allt går enligt planerna.

– Jag är här för att träffa kollegor i olika djurparker, i går var jag på Ueno Zoo i Tokyo och i morgon ska jag till Kyoto om jag kommer dit. Snabbtågen är ju inställda, men jag ska vara här i Japan till nästa fredag så jag hinner nog dit.

Publisert:

LÄS VIDARE