Kurdiska flickans vädjan: Stoppa kriget

Publicerad:

NYHETER

Turkiets invasion mot norra Syrien kritiseras från flera håll. I en video från kurdisk tv vädjar en ung flicka om hjälp från omvärlden att stoppa det som riskerar att mynna ut i ett fullskaligt krig.

– Snälla, snälla, stoppa det här kriget, säger hon.

Sedan Turkiet inledde en invasion mot norra Syrien i onsdags har situationen trappats upp. Över 130 000 människor har flytt sina hem och minst 60 civila har dött på den syriska sidan om gränsen. I Turkiet har 18 civila dödats i kurdiska motattacker.

I en video från den kurdiska tv-kanalen Kurdistan 24 intervjuas en ung flicka om situationen. Hon adresserar Unicef, FN och USA:s president Donald Trump.

– Vill du ge mig min barndom? Det här är mitt meddelande: snälla, snälla, stoppa det här kriget, säger hon till tv-kanalen.

I ett annat klipp säger hon att allt de behöver är fred.

Kanalen släcktes ner i Turkiet

Kurdistan 24 sänder från Irak och har tidigare varit i fejd med Turkiet. Tillsammans med två andra kurdiska kanaler släcktes de ner i Turkiet 2017. Detta beslutades eftersom kanalerna ”inte är baserade i Turkiet och för att de saknar sändningstillstånd”, enligt nyhetsbyrån AFP.

PODD Turkiets invasion i Syrien - detta kan ske

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Wolfgang Hansson om den eskalerande konflikten i Syrien.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE