Johanna Möller får tillstånd att träffa sina barn

avAdam Westin

NYHETER

Den livstidsdömde Johanna Möller har ansökt om tillstånd att träffa två av sina barn i häktet.

Kriminalvården beviljar – men barnen måste komma i sällskap av tjänstemän från Socialtjänsten, skriver de i sitt beslut.

”Det är barnmisshandel i lagens namn. Jag kommer aldrig att förlåta åklagaren för det”, har Johanna Möller tidigare skrivit till Aftonbladet, om att inte få träffa sina barn.

Foto: Marcus Ericsson
Johanna Möller under rättegången i Västmanlands tingsrätt.

Johanna Möller, 42, har suttit häktad med restriktioner i 13 månader. Enligt hennes advokat innebär detta betydande integritetsintrång och en stor påfrestning.

”Det är barnmisshandel i lagens namn. Jag kommer aldrig att förlåta åklagaren för det”, skriver Johanna Möller i ett brev till Aftonbladet.

Socialtjänsten måste närvara

Johanna Möller har ansökt om att få tillstånd att träffa två av sina barn, under obevakade besök.

Hennes ansökan bifalls i bägge fall – under förutsättning att tjänstemän från Socialtjänsten närvarar när barnen besöker henne.

Kriminalvården skriver i bägge besluten:

Inledningsvis kan konstateras att vid bedömningen om besök av barn kan beviljas bör särskilt beaktas om barnet är närstående till den intagne. Även andra omständigheter som till exempel de förutsättningar besöket ska äga rum under bör beaktas.

Med hänsyn till bland annat barnets ålder och åklagarens beslut beviljas besöket under förutsättning att tjänstemän från Socialtjänsten närvarar under besöket.

Besluten gäller tills vidare.

Dömd till livstid

Västmanlands tingsrätt har dömt Johanna Möller till livstids fängelse för bland annat mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma, och anstiftan av mord på hennes make Aki Paasila.

Domen är överklagad. Den 7 november inleds förhandlingar i hovrätten.

ARTIKELN HANDLAR OM