Flera nya anmälningar mot serietafsaren

Uppsalapolisen vädjar: Ring oss direkt

avJamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Tio fall av sexuellt ofredande – polisen jagar en serietafsare i Uppsala.

Nu har ännu fler anmälningar kommit in till polisen, totalt handlar det om ett femtontal fall, enligt SVT.

– Vi är väldigt angelägna om tips, säger Lisa Sannervik på Uppsalapolisen.

Utredningen mot den misstänka serietafsaren i Uppsala växer.

På bara två veckor har tio kvinnor attackerats.

Enligt polisen misstänker man att det är en och samma gärningsman som härjar.

Han har vid alla brottstillfällen smugit upp bakifrån och ofredat kvinnorna genom att ”ta dem på rumpan eller mellan benen”, uppger polisen.

Men sedan polisen gått ut med en efterlysning i sociala medier och i Aftonbladet har flera nya anmälningar kommit in.

– Det har kommit in tips om detta och även flera anmälningar, så vi har fått mer underlag sedan vi gått ut med det här inlägget, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.

”Rör sig på cykel”

Hon kan inte uppge exakt hur många nya anmälningar som upprättats eller vad som mer exakt har hänt, men hon säger att man utreder samband med tidigare sexuella ofredanden.

Polisen uppmanar fortfarande allmänheten att ringa 112 om man ser någon som man tror kan vara gärningsmannen.

– Det är så att den här mannen rör sig på cykel. Vi är mycket intresserade över iakttagelser i ett tidigt skede för att kunna komma på plats och kontrollera personer, säger Sannervik och fortsätter:

– Ser man någon som man reagerar på, till exempel någon som uppträder utöver det normala, står och väntar på en plats eller stämmer in på det signalement som vi gått ut med så är vi väldigt angelägna om att få in information.

”Stå och väntar någonstans”

Hon påpekar att signalementet kan vara vardagligt och inte speciellt uppseendeväckande, men hon uppmanar allmänheten att vara uppmärksam.

– Signalementet är alldagligt, men en person som begår den typen av brott måste stå och vänta någonstans och uppträder oftast på ett avvikande sätt.

Sannervik berättar att brottsvågen är ett prioriterat ärende hos polisen och att man lägger extra mycket fokus på utredningen.

– När man begår brott på det här sättet, så här mycket och frekvent, blir man till sist gripen. Risken att man blir tagen ökar för varje gång, säger hon och tillägger:

– Han kommer åka dit snart.

▪▪ Har du uppgifter om mannen som ofredar kvinnor i Uppsala? Ring polisen på 114 14. Om du ser någon som sticker ut från det normala, ring 112.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott