Nyheter

Polisen spanade från lägenhet

Av: 

Josefine Hökerberg

NYHETER

Polisen har spanat på den misstänkte serieskytten i två veckor.

Från en lägenhet mitt över gatan har de kunnat följa varje steg han tagit.

I dag häktades den misstänkte serieskytten – på sannolika skäl misstänkt för ett mord och fem mordförsök. Samtidigt avslöjar en person som bor i mannens bostadsområde att denne lånade ut sin lägenhet till polisen redan för två veckor sedan.

– De sa att det var angeläget att få använda min lägenhet och att det handlade om något som var av polisiärt intresse, säger lägenhetsinnehavaren till Ystads Allehanda.

Eftersom personen har flera lägenheter kunde polisen få tillträde direkt.

Först i lördags förstod lägenhetsinnehavaren var det handlade om. På nätet stod det att den misstänkte serieskytten gripits – i huset mitt över gatan.

Från den utlånade ägenheten har polisen haft god uppsikt över 38-åringen, när han kommit och gått och vad han gjort.

– Polisen verkar ha varit oerhört seriös, säger lägenhetsinnehavaren.

Den senast skjutningen inträffade för elva dagar sedan i Rosengård. Tre tonårsflickor anmälde att de hörde skottlossning och observerade en man med ett vapen. I dag häktade Malmö tingsrätt mannen på sannolika skäl misstänkt för ett mord och fem mordförsök, men han är fortfarande misstänkt för sju mordförsök.

– Anledningen till att jag häktade honom för fem mordförsök är att vi inte hunnit längre i utredningen. Han är fortfarande misstänkt för sju, sa chefsåklagaren vid en presskonferens på tisdagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Aftonbladets bloggar
Publisert: