Linus, 11, fast på flygplatsen Heathrow

Kan tvingas vänta tills på onsdag

Linus Kruslock, 11, skulle flyga till USA för att fira jul med sin pappa.

Men sedan i fredags sitter han fast i London.

– Som det ser ut nu är han inbokad på ett plan på onsdag, säger pappa Johan Alexandersson till Aftonbladet.

Linus Kruslock med sin mamma Sandra.
Linus Kruslock med sin mamma Sandra.

Tidigt i fredags morse körde mamma Sandra Kruslock sin 11-årige son från hemmet i Skövde till flygplatsen i Göteborg.

Efter en mellanlandning i London skulle Linus flyga vidare till sin pappa i Washington för att fira jul och nyår. Men ovädret satte stopp för resan.

– Först tvingades Linus sitta tre timmar i flygplanet innan alla passagerare fick lämna planet igen, berättar Linus pappa Johan Alexandersson, som väntar på sin son i USA.

20 ensamma barn

Alla ensamresande barn samlades upp av personal på flygplatsen.

– Han ringde och berättade att han satt tillsammans med 20 andra barn i en lounge, den yngsta var bara fem år och jätteledsen, säger Johan Alexandersson.

En anställd gick runt med en telefon så alla barn kunde kontakta sina anhöriga. För föräldrarna blev det svårt att kontakta sina barn, eftersom alla fått samma nummer att ringa tillbaka till.

– Linus berättade att de hade delat ut sovsäckar till alla barnen, så de skulle få tillbringa natten i loungen på Heathrow, berättar Sandra Kruslock.

Inget bagage

Men Linus hade tur. Hans pappas fru Jenny har släktingar i London som åkte ut till flygplatsen och hämtade Linus och hans handbagage.

– Men det är ju inte alla barn som har den möjligheten, säger Sandra Kruslock.

Både i går och i dag var det tänkt att ett nytt plan skulle lyfta mot Washington, men båda planen ställdes in.

– Linus är världens mest tålmodiga, han säger att det ordnar sig. Men han har ju ingen tandborste eller något ombyte, väskorna är inlåsta på flygplatsen, säger Sandra Kruslock, som sedan i fredags försökt få tag i någon ansvarig på flygbolaget som kunnat ge henne någon information.

– Jag har både ringt och mailat. Men flygbolaget har ingen ansvarig i Sverige och det går inte att komma fram i England.

Kan få resa imorgon

Däremot har personalen kontaktat Linus pappa Johan Alexandersson med uppdateringar om läget.

– Och vi fick snabbt tag i personal som hjälpte oss att kunna låta Linus få komma till min frus kusin. Det vill vi att de ska ha en eloge för, säger han.

Nu är Linus tillbaka på Heathrow. Enligt föräldrarna väntar han tillsammans med de andra ensamresande barnen, som nu är uppe i cirka 38 stycken.

– Som det ser ut nu är han inbokad på ett plan på onsdag. Det är bedrövligt, säger Johan Alexandersson.

Publisert: