”Vill varna andra”

NYHETER

Läsare rapporterar om snö och dålig sikt

1 av 2 | Foto: ”Vedervärdigt” Johan Petersson körde på måndagen från Söderhamn och söderut, rakt genom det värst drabbade området.

Snörök och dis.

– Det är riktig mjölk norr om Gävle, inte mer än 20 meters sikt skulle jag uppskatta, säger Johan Petersson, 39.

Han och flickvännen Caroline är på väg hem, från Sundsvall till Linköping.

– Mellan Sundsvall och ner mot Söderhamn var det rätt vedervärdigt. Som man kan se på bilden är det väldigt dålig sikt, säger Johan Petersson.

Avstängd E4

Han och flickvännen var på fest i helgen och valde att stanna kvar en extra dag i Sundsvall, för att vänta in bättre väder.

– Vi övervintrade för att det skulle bli bättre, haha. Men det blev det ju inte!

Han tycker ändå att trafiken har rullat på bra.

– Det har gått långsamt mellan varven men jag är förvånad över att inte ha sett några olyckor eller avåkningar förrän för en stund sedan då vi såg en lastbil som hade kört av vägen norr om Uppsala. Då var det avstängt i norrgående led på E4:an.

Varna folk

Johan berättar att de fotograferade den dåliga sikten för att dokumentera det för egen del, då de kom på att de skulle skicka in bilden till Aftonbladet.

– Vi gjorde det för att skicka en varning så folk kan se hur vedervärdigt det är!

Först i Gävletrakten började sikten bli bättre.

– Det lättade upp när man kom ner mot Gävle och när vi passerade staden sprack det upp. Nu är sikten bra, säger Johan som kör vidare hem till Linköping.

Glashalt på vägen

I Enköping vittnar Anton Andersson, 20, om att det är glashalt på vägarna där. Hans pappa hade tur som klarade sig utan att krocka när han bara gled med bilen, rätt ut på väg 55 på måndagsförmiddagen.

– Han försökte bromsa, men gled bara med bilen ut på vägen. Vilken tur pappa hade!

Bromsade i tid

En stund senare skulle Anton och hans pappa åka tillbaka in till centrum för att äta lunch och passerade då samma plats. Då fick de se bilarna som hade kolliderat - på precis samma plats som Antons pappa gled med bilen lite tidigare på dagen.

– Pappa berättade "här var det glashalt" och bromsade i god tid. Då säger han" shit, där fram står det ju något" och mycket riktigt var det två bilar som hade krockat. Den ena bilen hade kört in i sidan på den andra och krockkuddarna var utlösta.