”Risk för snö”

avMikael Hellmyrs

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: STORM
Klicka på bilden för större version.

En varmt och skön valborgsmässoafton.

Njut – för snart blir det kallare.

– Till veckan kan det komma snö, säger Johan Groth, meteorolog Storm.

På många platser har det i dag varit en ovanligt varm Valborgsmässoafton. I Stockholm har temperaturer kring 17-18 grader uppmäts, att jämföra med förra året då stockholmarna nästan förfrös sig. Valborg och ostadigt, kyligt väder brukar annars vara mer regel än undantag. Även om det sett lovande ut under dagen kommer många majbrasebesökare att tvingas dra på sig tjocka kläder i kväll för att inte frysa.

"Regn och snö"

– Det blir överhuvudtaget en ganska så kall och ostadig Valborg i landet. I norra norrland kan det till och med bli regn och snö, säger Johan Groth, meteorolog Storm.

Lördagens första maj-demonstranter bör inte enbart förlita sig till röstresurser och värmande applåder – kylan är tillbaka.

– Det blir en ganska kall lördag, säger Johan Groth.

Bättre nästa helg

Förutom Gotland och Öland, där de bästa solchanserna finns, ser de kommande dagarna och början på nästa vecka inget vidare ut med kylig luft i stora delar av landet. Men: fram mot nästa helg kan det vara på väg att hända saker.

– Från onsdag, torsdag fram mot helgen till ser det mer högtrycksbetonat ut med goda solchanser på många platser, säger Johan Groth.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Väder