Spetsades av järnrör

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:
Änglavakt Bhuvaneswar Kumar genomborrades av ett järnspett – och överlevde. Han opererades först elva timmar efter att olyckan inträffade. Då hade han färdats 200 kilometer från olycksplatsen.
Foto: Bulls/AIIMS/BARCROFT INDIA
Änglavakt Bhuvaneswar Kumar genomborrades av ett järnspett – och överlevde. Han opererades först elva timmar efter att olyckan inträffade. Då hade han färdats 200 kilometer från olycksplatsen.

NYHETER

Ena sekunden cyklade han som vanligt.

Och nästa sekund tappade Bhuvaneswar Kumar, 30, balansen.

Han föll framåt – och spettades mellan ögonen av ett 25 centimeter långt järnrör som låg på marken.

– Gud var definitivt på hans sida, säger läkaren som behandlade mannen.

En förbipasserande man blev vittne till mardrömsförloppet som inträffade i den indiska staden Mathura den nionde september.

Han såg hur Bhuvaneswar Kumar com cyklande, föll och genomborrades av ett järnspett.

25 centimeter metall

Mannen var snabbt framme och lyckade kapa av stången. Han vågade dock inte dra ut den genomborrade delen och tvingades därför lämna 25 centimeter metall som var inborrat mellan mannens ögon.

Trots det djupa såret var Bhuvaneswar Kumar fortfarande vid medvetande, skriver brittiska Metro.

Reste 200 kilometer

Mannen fördes till sjukhus, men den lilla anläggning hade inte den utrustning som behövdes för att behandla honom. Han skickades då vidare till Agra, som låg fyra mil bort.

Även där blev han avvisad från två sjukhus som ansåg att de inte hade möjlighet att hjälpa honom, så till sist, efter elva timmar, hamnade Bhuvaneswar Kumar i huvudstaden New Delhi, 200 kilometer bort.

”Gud på sin sida”

– Det var otroligt att mannen fortfarande var vid liv, säger kirurgen Mahesh Misra, som opererade Bhuvaneswar Kumar, till Metro.

– Spettet hade trängt in i skallen – mellan ögonen och hans nackkotor – och kunde ändå andas. Den fråga som vi ställdes inför var hur vi skulle lyckas ta bort den.

I tolv timmar arbetade kirurgen och hans personal oavbrutet. Han beskriver det som ”en otrolig framgång”.

– Han är inte förlamad, han pratar och är redan uppe och går, säger läkaren.

Och tillägger:

– Gud var definitivt på hans sida.

Publicerad: