Fyra av tio kan tänka sig ett utedass på landet

NYHETER

Och över 80 procent skulle sopsortera även på landet.

Fyra av tio svenskar kan tänka sig att ha ett sommarhus med utedass.

Och över 80 procent skulle sopsortera även på landet.

Det visar ny statistik från Bobarometern.

I den senaste Bobarometern, som är en undersökning från Svensk fastighetsförmedling som mäter svenskarnas attityder i boendefrågor, kollade man upp hur svenskarna ställde sig till utedass i fritidshuset.

Av de som inte äger ett fritidshus var det en majoritet som inte kunde tänka sig att inte ha en riktig toalett. 59 procent var emot tanken medan 41 procent kunde tänka sig att ha ett fritidshus med utedass.

Bland de som redan äger ett sommarhus var inställningen mer positiv, här kunde nästan hälften 46, 9 procent tänka sig att ha ett fritidshus med dasset ute.

Majoriteten skulle sopsortera

Bland de som äger ett fritidshus uppger 84,7 procent att de sopsorterar även när de är på landet. Bland de som inte äger ett fritidshus säger 87,2 att de skulle sopsortera även i ett fritidshus.

Bobarometern är en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling som regelbundet mäter svenskarnas attityder i olika boendefrågor. I den här undersökningen medverkade 3084 personer från hela Sverige och frågeperioden var den 10 mars till 23 mars i år.