Han vann 115 milj – kör sopor

NYHETER

Vinsten gick till droger och spel

Foto: FESTEN ÄR ÖVER Michael Carroll satte sprätt på 110 miljoner – nu vill han ha tillbaka sitt gamla jobb som sopgubbe.

LONDON. Michael Carroll vann 115 miljoner kronor på lotto.

Men spenderade allt på droger, spel och prostituerade.

Nu söker han jobb som sopgubbe.

Tvåbarnspappan Michael Carroll, 26, såg sig själv som en kung när han 2002 hämtade ut storvinsten. Åtta år senare är pengarna slut. Sedan februari i år får han ett bidrag för arbetsökande på 500 kronor i veckan, skriver Daily Mail.

– Festen är över och jag är tillbaka i verkligheten. Jag har inte ett öre över och det gillar jag. Jag tycker att det är lättare att ­leva på 500 kronor än en miljon, säger Michael Carroll.

Frun lämnade honom

Efter storvinsten gick det mesta fel. Den då 18-årige Michael blev snabbt beroende av droger. Ett år efter vinsten spenderade han över 20?000 kronor om dagen på crack. Hans dåvarande fru tröttnade på hans ständiga festande och begärde skilsmässa och ensam vårdnad om deras gemensamma dotter.

Köpte prostituerade

I stället för att se det som en varningssignal sökte han sig till prostituerade. Han skröt ofta om att han köpte fyra om dagen.

– Jag tänkte bara på tre saker. Droger, sex och guld, säger ­Michael Carroll.

Totalt spenderade han över en miljon kronor på att köpa sex. Han spelade bort över 10 miljoner kronor på häst- och hundtävlingar och köpte en hel flotta av lyxbilar. Till slut gick han i personlig konkurs. Nu hoppas han få tillbaka sitt gamla jobb som sopgubbe.

– Jag kan knappt vänta tills jag får betalt för ett hederligt jobb som normala människor får, ­säger Michael Carroll till People.