14 år – och yrkesmördare

NYHETER

Kidnappades av knark- maffian som elvaåring – drogades för att tvingas mörda

Foto: fruktad ”El Ponchis”, som den 14-årige pojken kallas, greps på en flygplats av mexikansk polis när han var på väg att fly landet med sin syster. Foto: ANTONIO SIERRA/AP

Den här grabben väntar inte på skolbussen.

Han väntar på rättegång.

Polisen tror att 14-årige ”El Ponchis” är den mexikanska knarkmaffians mördare.

Foto: ”El Ponchis” blev känd genom en youtube-video.

Den tanige pojken i säckig tröja ser yngre ut, men polisen säger att han är 14 år. Omringad av mexikanska soldater i skidmasker visades han upp för pressen, precis som de riktigt stora knarkbossarna brukar visas upp som troféer i knarkkriget.

Han är amerikansk medborgare och under det korta intervjutillfället i går berättade han att han kidnappades när han var elva och han sedan dess tvingats jobba för den mäktiga Beltran Leyva-kartellen.

Hade bilder på tortyroffer

Pojken greps tillsammans med sin 16-åriga syster på en flygplats. De hade biljetter för att fly landet och två mobiltelefoner där man fann bilder på tortyroffer.

– Jag var med om fyra avrättningar, men jag gjorde det drogad och de hotade att döda mig om jag inte gjorde det, sa han till reportrarna innan han lämnades över till den federala åklagaren, skriver AP.

Hans syster har berättat att de försökte ta sig över gränsen till USA för att gömma sig hos sin styvmor i San Diego.

Att minderåriga deltar i det våldsamma kriget om herraväldet över Mexikos knarktrafik är inget nytt. Men ”El Ponchis” fall har skakat landet sedan han först dök upp i en video på Youtube för en månad sedan.

Mord för 3 000 dollar

I videon berättade tonåringar att de tillsammans med den fruktade ”El Ponchis” utförde mord för 3 000 dollar.

– Om vi inte hittar de vi söker dödar vi oskyldiga, kanske en taxichaufför eller en byggnadsarbetare, sa en av ungdomarna i videon.

Länge var det oklart om ”El Ponchis” över huvudtaget existerade, men mexikansk polis är säker på att 14-åringen man gripit är den ökände yrkesmördaren.