Nu jagar polisen efter mördarna

Av: Carina Bergfeldt, Jessica Balksjö

Publicerad:
Uppdaterad:

Assyriskaspelare och hans storebror mördade på spelklubb i natt

LETAR Polis undersöker en lägenhet i Ronna, Södertälje, efter dödsskjutningen. Till höger en av de två mördade: Assyriskas anfallare Eddie Moussa.
Foto: scanpix
LETAR Polis undersöker en lägenhet i Ronna, Södertälje, efter dödsskjutningen. Till höger en av de två mördade: Assyriskas anfallare Eddie Moussa.

SÖDERtälje/stockholm. Två personer dödades i natt på spelklubben Oasen i Södertälje.

En av dem är Assyriskastjärnan Eddie Moussa, 26. Den andre, hans äldre bror.

Nu knackar polisen dörr – i jakt på mördarna.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS

Klockan var 02.22 i natt när två beväpnade män klev in på spelklubben Oasen. Framför flera ögonvittnen började de avlossa skott med automatvapen.

– Den uppfattningen som vi fått av vittnesuppgifter är att de visste vilka de var ute efter, säger Kjell Lindgren, presstalesman på polisens länskommunikationscentral, till Aftonbladet.

Två bröder

Männen flydde sedan från platsen på en moped som under dödsskjutningen vaktats av en tredje person. Kvar på klubben låg två döda män. Och en tredje 52-årig man som skottskadats.

– Den mannen verkar i nuläget inte ha varit måltavla för gärningsmännen, utan träffats mer av misstag.Tillståndet för den skadade är stabilt enligt sjukhuset, och ett kortare förhör har kunnat hållas, säger Kjell Lindgren.

De båda dödade männen var bröder.

Den ene av dem var Eddie Moussa, 26, spelare i superettalaget Assyriska.

– Vi är i djup sorg och chock över Eddie Moussas död. Jag finner inga ord. Det är en chock, säger klubbchefen Aydin Aho till Aftonbladet.

Match uppskjuten

Så fort klubben fick meddelandet om spelarens död kontaktades Svenska fotbollsförbundet för att skjuta upp kvällens bortamatch mot Ängelholm.

– Det var ett självklart beslut. I eftermiddag ska vi samla spelarna, prata om det som har hänt och försöka bearbeta, säger Aho.

Polisen har inget tydligt motiv till morden.

– Man kan inte utesluta att det rör sig om en uppgörelse eller spelskuld med tanke på platsen där det inträffade, säger Björn Engström vid Stockholmspolisen.

Brinnande moped

En massiv polisinsats sattes genast i gång i jakten på mördarna. Ett tiotal patruller jobbade med att leta spår och förhöra vittnen i natt. Under morgontimmarna hittades mopeden som gärningsmännen använt som flyktmedel, brinnande.

I närområdet fanns också det automatvapen som polisen misstänker är mordvapnet. Man har dock inte gripit någon och enligt Kjell Lindgren finns det just nu inga misstänkta gärningsmän.

– Men vi är 30 poliser som jobbar med det här och vi har goda förhoppningar om att gripa gärningsmännen, säger han.

Flera mord

Morden är de andra och tredje inom ett halvår på på spelklubben.

I december förra året sköts en 25-årig medlem i det svenskbaserade MC-gänget X-team ihjäl på Oasen.

Mördaren, som avlossade tre skott, var maskerad med rånarluva och försvann från platsen. En 18-årig man var häktad misstänkt för mordet, men släpptes den 2 april. Om morden har något samband vet inte polisen ännu.

– Vi tittar naturligtvis på tidigare händelser och utesluter ingenting, säger Kjell Lindgren.

”Det här händer inte”

När Aftonbladet besöker mordplatsen har ett tiotal personer samlats vid polisens avspärrningar utanför spellokalen i Ronna centrum. De är vänner till de mördade bröderna och försöker att förstå det ofattbara.

– Det här händer bara inte, säger en av dem.

Flera personer ska ha kastat sig ut genom fönstren på baksidan av Café Oasen när de hörde skotten, något som bekräftas av polisen.

– Förutom den skottskadade har ytterligare två personer förts till sjukhus, säger Björn Engström, presstalesman vid länskommunikationscentralen i Stockholm.

Publicerad: