Skulle döda kackerlacka – då sprängdes huset

Foto: Queensland Police
Huset går för tillfället inte att bo i.
NYHETER

En australiensisk man tog i med hårdhandskarna mot kackerlackorna och använde insektssprejen som eldkastare.

Tilltaget resulterade dock i att huset sprängdes.

Efter ett kortare sjukhusvistelse mår mannen efter omständigheterna bra.

Det var runt åttatiden på kvällen som polis och brandkår kallades till ett hus i Queensland i Australien. En explosion i köket hade fått rutor att krossas, och en av de boende i huset fick föras till sjukhus med sår- och splitterskador i ansiktet och på handen, skriver ABC News.

Mannen ska själv ha orsakat explosionen – efter att ha försökt bli kvitt kackerlackorna i köket.

När ingenting annat hjälpte ska mannen ha använt insektssprejen som en eldkastare, genom att hålla en tändare framför sprejduschen av kemikalier.

1 av 3 | Foto: Queensland Police

Kunde ha slutat värre

Australiensisk polis menar att explosionen inte borde ha kommit som en överraskning för mannen, i och med att tydliga varningssymboler och -texter fanns på flaskan.

– Instruktionerna finns på de här sakerna av en anledning. Om man inte följer dem kan det resultera, som i det här fallet, i extrema skador på egendom, säger polisen Ian Louden till ABC News.

Flera personer befann sig i huset, men ingen förutom mannen som försökte bekämpa kackerlackorna ska ha skadats. Enligt polisen är det ren tur att ingen blev allvarligt skadad eller dog.

Huset obeboeligt

Mannen fick lämna sjukhuset med stygn i huvudet redan efter några dagar, men huset är enligt familjen obeboeligt.

Flera grannar ska ha hört explosionen och känt av dess vibrationer. Mannen ska sedan ha sprungit omkring med händerna för ansiktet, vilket var en skrämmande syn för grannbarnen.

– Min son blev förhörd av polisen och han berättade att polisen sagt att det inte fanns något att oroa sig för, att han bara hade försökt döda kackerlackor – vilket är ganska löjligt, säger grannen Stacey Corporal till ABC News.

Tre myter om städning 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Olycka

Australien